Minu hinnangul oli kohal vähemalt 30 inimest, kuigi ilmselt oodati tõesti enamat. See on ka arusaadav mõnes mõttes, sest tegemist oli järjekordse üritusega, et saaks kuhugi "linnukese" kirja panna.

Nimetatud Pindi Kinnisvara esindaja otsis tööle kinnisvara hooldajaid ja hooldustehnikuid. Neil pidi kõigil olemas olema autojuhiluba ja elukoht objektide lähedal ehk siis Tallinnas, hooldustehnikutel lisaks veel nii elektriku kui ka sanitaartehniku kutsetunnistuse olemasolu.

Kohapeal selgus, et osad "kutsutud" olid pärit Koselt, osad Paldiskist ja vastavaid tunnistusi polnud nagu vist kellelgi. Ometi on ju töötukassal sellised andmed andmebaasis täiesti olemas. Imelik, et see summa 1200 eurot nii kõlama jäi. Tegelikult teabepäeval esinenud personalijuht mainis vaid repliigi korras, et keegi olevat kunagi teeninud kuus nii palju. Muidugi tulnuks selleks ikka topeltkogus objekte hooldada ja ka öövalve korrad enda kanda võtta.

"Terevisioonis" esinenud töötukassa esindaja väited olid sama imelikud. Nimelt oli juttu inimestest, kes kardavad kandideerida kuhugi ehk juhtumitest, mil töötud on öelnud, et kandideerisid kuhugi, aga üle helistamisel selgub, et nad seda teinud pole. Töötukassa põhimääruse kohaselt nemad tööandja ja töötu vahelistesse suhetesse ei sekku, aga see selleks.

Ei karda keegi kandideerida, lihtsalt on mõistlik ikka enne töökuulutus läbi lugeda. Kui ikka on näiteks nõutav tõstukijuhiloa olemasolu, ei saa ju oma kaaskirja kirjutada, et oled tõstukit pildil näinud. Viimasel ajal on firmadel komme kolida linnast võimalikult kaugele. Kui sinna üldse mingi bussiliiklus on, siis tööaja alguseks sinna bussiga kindlasti ei pääse. Kui inimesel on näiteks vastunäidustatud päev läbi jalgadel töötamine, siis ta ei saa ju kandideerida mõnele "labidatööle".

Kuuldavasti töötus väheneb pidevalt juba aastaid. Huvitav, miks siis ikka 80% saadetud CV-dest ei suvatseta üldse midagi vastata, igale töökohale, kuhu just mingeid hiigelnõudmisi pole, on ikka vaja rinda pista vähemalt 30 vastaskandidaadiga?

Töötukassa pakutav palgatoetus firmasid üldse ei tundu huvitavat. Kui üle pika aja õnnestubki mõnele töövestlusele pääseda, küll siis imestatakse, et "Oi, kas tõesti pole aasta või paari jooksul tööle saanud?" Jah, tõesti, tööle ei saa elava järjekorra alusel. Kui siis öelda, et mis neist teistest, võtke teie, kui vaja, õpetage juurde midagi. Siis öeldakse küll, et te olete nii tubli, aga vaatame, ootame, mõtleme, katsetame veel paar(kümmend) inimest läbi ja küll me siis teada anname.