Vanasti oli võimalik igast apteegist osta kas või tavalist aspiriini mõne kopika eest, aga Praegusel ajal maksab odavaim aspiriin 90. senti. Samuti on apteekides kallid ka ravimtaimed millest saab teed teha. Väike kotike pärnaõisi on juba soolase hinnaga müügil. Ometi saame korjata suvel pärnaõisi ise ja korralikult kuivatades saame talveks hea tee teha. Põrnaõietee on teatavasti külmetushaiguste puhul hea ja kui kurk kipitab, siis pärnaõietee meega on parim ravim.

Kes tänapäeval on töötu ja elatub toimetulekutoetusest näiteks, siis tema jaoks on haige olla liigne "luksus" kuna ravimid on sedavõrd kallid, et neid osta ei suudagi iga inimene.

Kui õppida tundma looduses kasvavaid ravimtaimi ja neid korjata ning korralikult kuivatada, siis võib saada ravimi suhteliselt odavalt kätte. Kunagi sain brošüüri "Tervis jumala apteegist" kus olid kirjas kõik looduses kasvavad ravimtaimed ja pikalt räägitud ka nende toimest tervisele erinevate tervisehädade puhul, aga selle andsin kellegile ära ja kahjuks seda mul endal enam pole. Kusagil on kindlasti seda tarka brošüüri või isegi raamatut saada ning raha kokkuhoiu mõttes tasuks selgeks õppida ravimtaimed ning ise neid korjata ja tarvitada.

Kõige tavalisemad ravimtaimed on pärnaõied, kummel, raudrohi, naistepuna ja nii edasi. Samuti olen vanematelt inimestelt kuulnud, et kui süüa kümme jõhvikat ära, siis see pidavat võrduma ühe aspiriiniga. Samuti olevat aspiriini ollust ka pajukoores.

Loodus pakub meile erinevate tervisehädade korral ravimeid, tuleb vaid need selgeks õppida, korjata ja korralikult kuivatada.

Apteekides on kahjuks ravimid muudetud äriks ja isegi väike kotikene ravitaimi maksab soolast hinda.