Eesti meestele mõeldes meenub mulle kohe hulgim väga häid omadusi. Ruumi kokkuhoiu mõttes toon välja vaid kümme!

1. Eesti mees on viisakas

Sellist asja juba naljalt ei juhtu, et eestlasest meestuttav sinust noruspäi möödub. Alati aval naeratus, sõbralik olek ja sundimatu vestlus, mis olles küll mõnikord vaid viisakusväljendus, jätab väga siira ja positiivse tunde. Samuti ei juhtu, et Eesti mees midagi vaikselt pobiseks, alati julge ja otsekohene on tema kõneviis. Kohata eestlasest meestuttavat annab kogu päevaks erilise sära.

2. Eesti mees on tähelepanelik

Olgu see uus soeng, riietusese või mõni muu pisike detail - Eesti mehel ei jää see iialgi märkamata. Kunagi ei lase ta võimalust käest teha väike kompliment, kusjuures ta teeb seda tagasihoidlikult, liialdamata ning jällegi siiralt. Kui naisel juhtub olema mõnigi eestlasest meestuttav, ei pea ta kunagi tähelepanuvajaduse käes vaevlema. Tasub tal vaid mehe vaatevälja ilmuda, kui ta tunneb end juba jumalannana. Iseäranis kehtib see siis, kui tegemist on oma mehega. Suisa patt, et Eestis on nii palju lahutusi, millega need naised küll rahul pole?

3. Eesti mees on peret hoidev

Kui tahes edukas mees ka poleks, siis seda ei saa iialgi ette heita, et ta oma pere unustaks. On lausa uskumatu, millise pühendumisega osaleb ta kodutöödes ja laste kasvatamises. Eesti naised ongi tänu sellele nii ilusad, et suhe eesti mehega võimaldab rohkesti vaba aega, isegi kui peres on väikesed lapsed. Tulles töölt, mõtleb mees alati ka sellele, et naine ei ole päeva jooksul puhata saanud ning lubab talle paar tundi isiklikku aega. Ja õigesti teeb: tänu sellele on nende kaasad märksa rahulolevamad ja õnnelikumad.

4. Eesti mees on austav

Iialgi ei kuule Eesti mehe suust solvangut või veel vähem alandust Eesti naise suhtes. Alati on tal häid sõnu, isegi kui naine ise ei ole suurem asi. Ka kõige suuremates nõidades suudab Eesti mees leida üles selle hea, mispuhul pole ehk imestada, et Eesti naistel on nii kõrge enesehinnang. Eriti ilmneb aga eestlase austav olemus suhetes vanema põlvkonnaga. Naise ema kohtleb mees nagu enda ema ja igasugused naljad ämma teemadel on täielik tabu. Loomulikult ei vaata ükski Eesti mees pealt, kuidas vanem inimene bussis püsti seisab või poekotte tassib, vaid ulatab alati oma abistava käe.

5. Eesti mees on džentelmen

Ma ei ole veel näinud, et Eesti mees unustaks avada daamile ust või talle mantlit selga aidata. Rääkimata sellest, et isegi oma käekoti kandmiseks peab naisterahvas selleks meesterahvalt veenvalt luba manguma. Mitte mingisugune pingutus ega ebamugavus ei tohi saada osaks daamile, kellega meesterahvas kohtub. Loomulikult jätkub see hoolitsus ka abielus olles ning laieneb kõigile daami naistuttavatele. See ei tule kõne allagi, et mees kohtleks oma daami ja tema sõbrannasid ebavõrdselt. Eestlane on võrdselt džentelmen igal ajal ja igas olukorras.

6. Eesti mees kannab kulud

Väga palju on räägitud sellest, kes välja minnes peaks arve tasuma. Naised on kasvava feminismilaine saabudes suisa väljapääsmatus olukorras ning üha selgemaks on saanud, et feminism kukub Eestis läbi. Eesti meeste jaoks on naise eest tasumine lihtsalt nii iseenesestmõistetav, et miski muu ei tule isegi kõne alla. Eesti mehel on komme teha välja ka võõrastele naistele ning ta tunneb end suisa ebamugavalt, kui teda selles takistatakse.

Viimasel ajal on mehed sattunud erilise löögi alla ning üks teise järel kurdavad nad, et naistega on nii raskeks läinud, kuna nad ei ole absoluutselt raha suhtes vastuvõtlikud. Siinkohal tuleks naistel silmas pidada, et igasugune rahaline väljaminek on mehe jaoks vaid viisakuse ja hea kombe väljendus ning seda ei tohiks tõlgendada valesti. Kõige vähem peaks arvama, et mehel on mingid muud motiivid kui sündsad ning kas või end sundima kingitusi vastu võtma. See teeb Eesti meest vaid õnnelikuks. Pealegi mõistab ta suurepäraselt, et meeste ja naiste palgaerinevused on nii suured, et see lausa kohustab meest välja tegema.

7. Eesti mees on aktiivne

Selles osas on Eesti naistel väga vedanud, et nad ei pea kuigivõrd pingutama meestega suheldes või tutvusi luues. Eesti mehed on suhete loomisel väga loomingulised ja äärmiselt aktiivsed. Tasub naisel vaid seltskonda minna ning üks vaimukus teise järel hakkab tema tuju tõstma. Komplimentidest on juba räägitud, kuid siinkohal tuleb ka kiita Eesti meeste väga laia silmaringi, väga osavat suhtlemisoskust ning loovust. Nagu vaistlikult suudavad nad leida õige teema ning juhtida vestlust sundimatult.

Termin "piinlik vaikus" kaotab oma olemasolu seal, kuhu tuleb Eesti mees. Need kaks välistavad täielikult teineteise. Kõige selle juures tuleb aga silmas pidada, et meie meeste peamine eesmärk on siiski naist lõbustada ning tõsta tuju nii endal kui temal. Paraku on see mõnele naisele ka probleemiks, kuna Eesti mehega pole sugugi nii kerge intiimsuheteni jõuda. Eestlane tahab enne ikka naist põhjalikult  tundma õppida, et pakkuda talle parimat kõiges.

8. Eesti mees on tõsiste plaanidega

Kuigi Eesti mees on väga seltskondlik ja avatud, siis mis puudutab intiimsuhteid, on ta siiski väga vastutustundlik. Ei tule kõne allagi, et Eesti mees looks intiimsuhteid mitme naisega korraga või et ta harrastaks üheöösuhteid. Eesti mees mõtleb eelkõige naisele ning tema soovidele ja tunnetele, ta arvestab naise turvalisusevajadust, mõtleb tulevikule ning võimalikule rasedusele, ta soovib abielu ning nagu ennist mainitud, on perekond talle väga oluline. Seega ta võib küll selstkonnas nalja visata, kuid ta hoiab ka kombekalt distantsi ning kui ta kellelegi läheneb, siis on tal juba tõsisemad plaanid.

9. Eesti mees on kombekas

Kunagi ei juhtu sellist asja, et Eesti mees teeks või ütleks midagi, ilma, et ta arvestaks teiste inimestega. Ei ühtegi solvangut, nagu eelpool mainitud, ei tule üle tema huulte. Kuid ka näiteks söömisel on ta väga arvestav. Eesti mees on teada tuntud gurmaan ning ta armastab teha süüa, eriti meeldiva naised jaoks. Samuti on sööma asudes tema esimene mure, kas kõik teised  saavad piisavalt toitu, kas kõigile teistele jätkub, ning alles siis märkab ta ka endale tõsta.

Selle liigse hoolivuse pärast jääb Eesti mees ka mõnikord toidust ilma, kuna seltskonnas tõstab ta esimese taldrikutäie alati naisterahvale ja teistele võib jääda mulje, et ta on juba saanud. Eesti mees ka sööb väga viisakalt, kuid see on nii enesestmõistetav, et seda ei tasu mainidagi.

Mis on veel kombekuse puhul tähelepandav, on see, et Eesti mees ei vedele kunagi, ka kodus mitte. Samuti ei vedele iialgi kuskil tema riided, vaid on kas kenasti kokku pandud või pesukastis.

10. Eesti mees on hea tantsija

Et Eesti mees tantsib, on üle maailma teada fakt. Kuid seejuures oskab Eesti mees olla tantsides ka väga võluv. Ta on paindlik, graatsiline ning juhib naist väga osavalt, nii et viimasele jääb tunne, et ta on kätel kantud. Uskumatu, kuid tantsuoskus näib Eesti meestel justkui sündides olevat kaasa antud. Kehaehituselt pikad ja siredad ning liigutustelt sujuvad, sametiste sammudega pakuvad nad naistele tõelise tantsuelamuse, mille kõrval kahvatuvad kõik lõunamaalaste oskused. Sellest rääkides jääb sõnu väheks, seda peab ise kogema.

Kuna seadsin endale piiriks kümme põhjust ja on üsna raske valida olulisemaid, kuna kõik on olulised, siis puudub võimalus rääkida veel väga paljudest teistest headest Eesti mehe omadustest, mis teeb nad nii armastusväärseks. Olgu siinkohal mainitud vaid veel mõned üksikud: truudus, romantilisus, võitlusvalmidus, sihikindlus, optimism, karskus, sportlikkus, hoolivus, külalislahkus, stiilitunne. Jah, seda nimekirja võiks jätkata lõputult ning ühte kirjatükki kindlasti kõik ei mahu, kui, siis ehk raamatusse või raamatusarja.  On lausa patt, et oleme oma mehed jätnud ilma kiidusõnadest, mida nad nii väga väärivad, samal ajal kui naiste ilust räägitakse nii palju. Ometi on ju viimanegi meeste teene, nagu eelpool sai mainitud.

Seega olen täiesti leppinud olukorraga, et mina, mitte just kõige eeskujulikum naine, pean leppima eluga ilma Eesti meheta, kuna tõepoolest absoluutselt kõik Eesti mehed on minu jaoks liiga head. Kui väga ma seda ka ei sooviks ja ei ihkaks, minu jaoks jäävad nad kättesaamatuks ning pean paraku leppima mõne muu rahvuse esindajaga. Õnneks on olemas veel teisi maid peale Eesti, kus elab ka mehi, sest minu jaoks on see ainus lootus.