Vaadake pisut ringi: tänaval, transpordis, Tivolis, kohvikus... Vaba kasvatuse saanud (seda ei antagi, selle lapsed ise võtavad) lapsed mitte ainult ei istu varsti pähe täiskasvanutele inimestele, vaid kohati lausa terroriseerivad ja mõnitavad vanemaid inimesi, ja mitte ainult oma vanemaid ehk ema ja isa!

Nende teadlikkus oma karistamatusest (sest neid ei tohi karistada! Nad teavad seda hästi ja võivad oma vanemad ju kohtusse kaevata) on viinud selleni, et moodustuvad lausa lastest kuritegelikud jõugud. Laps varastab - lapsevanem saab karistuse, tapab - vangi teda ei panda! Miks varastab-tapab? Aga sellepärast, et sõnaga seda talle selgeks teha ei õnnestunud, aga põnnina pisipahanduse eest laksu pepule ei saanud, suuremana sigatsemise eest naha peale anda ei raatsitud. Las siis jauravad väljas, taovad lõbupärast jalaga seisvaid autosid, mängivad mänge a´la kas jõuab läheneva auto ees üle tee jne.

Kui ma lapsepõlves poleks õigeaegselt väljateenitud kehanuhtlust saanud - oleksin, ilmselt, kogu elu vaid vanglaid vahetanud.

Tänu õiglastele karistustele ja just nimelt füüsilistele - said ajukurrud õige asendi ja kuju ning minust sai ikkagi lojaalne õiguskuulelik, mõtlemisvõimeline ülikooli(de) haridusega kodanik!

Mõelge, sõna otses mõttes - debiilse seaduseelnõu loojad!

Lapsed ei ole kõik ühesugused: mõnele piisab sõnajõust, mõnele ei mõju ka vits, vajab hoopis koduaresti või lausa pimedat kartsa.

Tuletage meelde, kuidas Paganinist tänu tema rangele isale sai siiamaani maailma parim viiuldaja läbi aegade.

Kõik oleneb lapse psühhotüübist. Autistist lapse füüsiline karistus ei too endaga midagi head ja on mõtetu, võib hoopis halvasti lõppeda, samas väike tutistamine õigel ajal võib mõjuda  õigesti ka temale. Ega kassipoegagi ei harjuta toas roojamisest ära sõnadega, ikka tuleb ninapidi asjad selgeks teha. Keegi vaidleb vastu?

Vits oli, on, ja jääb vältimatuks abivahendiks nende laste puhul, kes (ilmselt osaliselt ka lastevanemate endi oskamatuse tõttu) ei ole õppinud mõistma sõnu, kelle närvikava on sünnipärase hälbega, valed geenid möllavad jne.

Või järgmisena tuleb vangla-karistuse keelustamise seaduse eelnõu?