1. Suitsetajad haisevad, eriti jälki haisu tuleb nende suust. Selle haisu tundmiseks ei pea suitsetajale väga lähedal seisma, piisab ka, kui üle laua istuv suitsetaja suu lahti teeb.

  2. Suitsetaja hambad on võikalt kollased.

  3. Suitsuhais jääb ka minu riietele ja juustele.

  4. 90% suitsetajaist ei viska konisid prügikasti, vaid loobib neid põrandale, aknast välja, naabrite rõdukastidesse, põõsastesse, rannaliivale, prügikasti kõrvale.

  5. Suitsetajad ei arvesta teistega — neid ei huvita, et nendega samas ruumis viibijatele ei meeldi suitsuhais. Kui seltskonnas on viis suitsetajat ja kaks mittesuitsetajat, ei küsita mittesuitsetajate arvamust, vaid läidetakse sigaretid sealsamas ruumis.

  6. Suitsetajad teevad vähem tööd — sel ajal, kui mina puhkepausideta tööd raban, veedavad nemad iga poole tunni tagant vähemalt 10 minutit suitsuruumis. Suvel käiakse kambakesi õues suitsul, siis kulub aega pausidele veelgi rohkem.

  7. Nad ei viitsi bussipeatustest ja kaubanduskeskuste ustest kaugemale minna, et suitsu teha, vaid tossavad täpselt ukse ees — kõik sisenejad ja väljujad peavad nende tossupilvest läbi kõndima.

  8. Suitsetajad on hooletud — mitu korda on tänaval minust möödunud naise näpus tolknev põlev sigaret mu kätt põletanud!

  9. Suitsetajad arvavad, et kui liftis on suitsetamine keelatud, siis keegi ei märka, kui nad korrus enne sihtpunkti jõudmist liftis sigareti süütavad. Kui pärast teised liftikasutajad nende suitsuhaisu kätte lämbuvad, pole see enam nende mure.

  10. Suitsetajad suitsetavad korrusmaja koridoris või akna peal, nii et kõik naabrid saavad ka nende harjumustest osa.

  11. Nad ei mõista, miks mittesuitsetajad nende peale kurjad on — nad väidavad, et suitsetamine on täpselt samasugune inimõigus kui värske õhk! No comments!

  12. Paljud naised ei suuda ka raseduse, imetamise ja imiku kasvatamise ajal suitsetamisest loobuda, väites, et närviline ema on lapsele hullem kui suitsetav ema. Suitsetamise mõjudest lapse arengule nad midagi kuulda ei taha.

  13. Nad läidavad sigareti pool minutit enne bussi saabumist, tõmbavad siis ahvikiirusel viimased mahvid, viskavad põleva koni bussi alla, hüppavad ise peale ja lasevad suitsupahvaka bussi sisse.

  14. Suitsetaja auto ja korter haisevad võikalt — pärast autosõitu suitsetajaga (ka suitsetava juhiga taksoga) või viibimist suitsetaja kodus tuleb riided pesumasinasse toppida. Järelturul mittesuitsetaja sigaretisõbra autot või korterit osta ei taha.

  15. Mittesuitsetajad tasuvad suitsetajate kopsuvähi jms suitsetamisest otseselt tulenevate haiguste ravi arved otse omast taskust!!!