Iga päev, iga sekund ja iga minut toimub läbi interneti filmide, videode ja muude teoste alla laadimine ehk vargus. Vargus, mida millegipärast aktsepteeritakse.

Siis, kui keegi varastab sinult jalgratta, on see varas kaabakas ja tolgus. Sina teenisid oma töö ja teenuse müümise eest raha, ostsid selle oma vaevaga saadud ratta ja tema varastas selle ära. See sinu jalgratta ostmiseks läinud töö ja vaev on sama suur ja võib-olla väiksemgi veel kui selle filmi valmimiseks läind töö ja vaev, mille sina nüüd alla laadisid ja varastasid.

Sa varastasid selle täpselt sama moodi salaja nagu varastati sinu jalgratas. Miks sa nüüd oma tegu õigeks pead, aga oma ratta varast kirud? Sa kuulud selle jalgrattavargast kaabakaga ju ühte seltskonda.

Siin ei tasu hakata rääkima nüüd, et autoriõigused on suurkorporatsioonde huvides. Jah, on küll, aga nad seisavad ikkagi ka autori ehk looja õiguste eest. Tegelikult on ikka iga autor õnnelik, kui ta saab oma töö ja vaeva eest palka. Ja tasu peavad nad saama, täpselt samamoodi nagu me kõik saame oma töö eest palka.

Enne, kui filme alla laadite ja kappate siin kaitsma tasuta alla laadimist, arvestage sellega, et teil ei ole õigust kritiseerida mitte kedagi, kes on teilt endalt midagi varastanud, sest sellega kritiseerite
ja mõistate te hukka ka iseennast ja omasuguseid.