Vaatasin siis Edda Pauksoni horoskoopi, sest ta on ju teada-tuntud ennustaja. Teiseks võtsin Igor Mangi horoskoobi, sest paljud tuttavad on seda kiitnud ja mõni isegi ütles, et kõik läheb täppi, mida tema ennustab. Ja siis võtsin mõned lühikesed horoskoobid naisteajakirjadest ja internetilehekülgedelt. 

Ma ei hakkagi ütlema, mis tähtkujust ma olen, sest see ei ole tegelikult üldse tähtis. Nagunii on ühe tähtkuju esindajaid nii palju erinevaid, et kõigile ei saagi horoskoop täpseid asju ennustada. Peaaegu kõik horoskoobid panid selleks aastaks rõhku just karjäärile ja tööasjadele.

Erinevad horoskoobid lubasid mulle selleks aastaks tööasjades erinevaid asju. Näiteks Mang lubas uusi ahvatlevaid pakkumisi ja naisteajakirjade aastahoroskoobid mainisid võimalikku töökohavahetust. Samas Edda Pauksoni horoskoop ütles, et võin isegi töö kaotada.

Mis siis tegelikult oli? Tegelikult oli tööl kõik endine, mitte midagi ei muutunud. Ei tulnud ühtegi ahvatlevat pakkumist, töökaaslastega suhted ei muutunud ja palk jäi ka endiseks. Kusjuures horoskoobid lubasid rahaasjades justkui paremaid aegu, eriti rõõmsaks tegi mind Pauksoni horoskoobis lause "Välistada ei saa ka loteriivõitu." Mängisin terve aasta hoolega igasuguseid lotosid, mitte ühtegi võitu ei saanud. Ausõna - mitte pisimatki võitu ei tulnud! Nii et töö- ja rahaasjus läksid kõik horoskoobid täitsa mööda.

Suhetes ja armastuses läksid  erinevat horoskoobid erinevate ennustuste peale. Näiteks Pauksoni horoskoop lubas jahedamaid suhteid armastatuga ja vaidlusi. Mangi horoskoop aga midagi kindlat ei lubanud, kuid kui tegelikult toimunuga otsad kokku viia, siis võiks sarnasusi isegi leida.  Mina abiellusin sel aastal.

Mangi horoskoop lubas palju tegelemist paberimajandusega (ajaliselt pani küll kuu ajaga mööda, aga selle annan andeks). Ka oli samas horoskoobis kirjas, et pühendun rohkem perele ja kodule. Usun, et pulmade planeerimise võiks küll kenasti selle alla liigitada. Ka lause „...lubab nüüd endale rohkem väljaminekuid ostudeks, mida võib põhjustada huvi ühe vastassoo esindaja vastu“ võiks ju tähendada pulmade planeerimist.

Ja viimaseks tervis. Nii Mangi kui ka Pauksoni horoskoobid soovitavad alates novembrist tervist hoida. Paukson lisab veel, et tekib külmetushaiguste oht ja võib ette tulla ootamatu kirurgiline protseduur või mõni põletikuline protsess. Aasta pole veel päris läbi, seega loodan, et need ennustused täide ei lähe. Siiani pole veel haigeks jäänud.

Aprillis lubasid koguni kolm erinevat horoskoopi mulle trauma- või avariiohtu. Ühtegi õnnetust minuga siiski ei juhtunud. Üks horoskoop kirjutas, et hakkan liialt palju sööma ja kannatan teatud perioodil lausa hundiisu käes. Tegelikkuses tegelesin sel ajal hoopiski tervisliku kaalulangetamisega ja suure isu käes kohe üldse ei kannatanud. Olin hoopiski väga rahul, et tervisliku toituga on võimalik nii kenasti kõhu täis saada ja portsud ei peagi seejuures suured olema.

Kokkuvõtteks võib öelda, et enamus asju aastahoroskoobis täide ei läinud. Muidugi võib ju vaielda ja seostada teatud asju teatud sündmustega, kuid üldjoontes läks siiski enamus asju väga mööda. Kõige rohkem ennustusi läks minu puhul täide Mangi horoskoobi puhul - just pulmadega seotud asjad. Lootsin küll, et äkki tööalaselt ka midagi täppi läheb, aga ei midagi. Lotot mängin siiski hoolikalt veel aasta lõpuni - mine tea, ehk siiski on veel võimalus.

Järgmisel aastal ma ennustusi enam nii hoolikalt ei loegi. Juhtub see, mis juhtuma peab. Eks need aastahoroskoobid ongi tegelikult üks mõnus meelelahutus.