„Loomaaedadele nõuete kehtestamine ja vangistuses peetavate metsloomade kaitse on iga liikmesriigi enda vastutusalas ning sõltub riigi tahtest, teadmistest, kogemustest ja võimalustest,“ selgitab loomaaedade uuringu esindaja Daniel Turner. „See on viinud hiigelsuurte erinevusteni loomade elutingimustes, kuna mitmes riigis ei suudeta nõudeid tegelikult rakendada ega nende järgimist tagada. Meie uuring kinnitas, et loomaaiad üle Euroopa ei täida riigisiseste õigusaktide ja Euroopa direktiiviga pandud kohustusi."

Euroopa loomaaedade uuringu tulemuste tutvustamisel kohal käinud Tallinna loomaaia teadussekretär Tiit Marani sõnul olid uuringu järeldused üks-ühele kopeeritud varasematest, teisi riike puudutavatest uuringutest.

Loomaaia teadussekretär Tiit Maran ütles, et uuringutulemuste tutvustamisel kohal käinuna on talle selge, et sellele uuringule pole mõtet reageerida ega Eesti-poolset vastust koostada.

Hea Delfi lugeja, milline mulje on jäänud sulle tingimustest Eesti loomaaedades? Kas arvad, et uuringul on alust? Kuidas hindad olukorda Eesti loomaaedades võrreldes loomaaedadega mujal riikides, kus sa käinud oled?

Ootame teie mõtteid meiliaadressil rahvahaal@delfi.ee. Kui registreerid end rahvaajakirjanikuks, võid eriti hea loo või foto eest saada ka tunnustatud ning võita preemia! Kasutada võib ka Rahva hääle vormi.