Minu arvates on see päris hirmutav asjaolu. Kui mõni inimene, näiteks minu potentsiaalne tulevane tööandja või isegi uus tuttav minu nime Google.ee otsingusse paneb ja ei viitsi või ei leia aega asjasse pikemalt pühenduda, siis võib see minu jaoks üsna saatuslikus osutuda.

Mõelge ise, kui te kohtute juhuslikult mõne väga meeldiva inimesega, kes jätab teile väga sümpaatse mulje ja soovite temaga tulevikus kindlasti suhelda. Tihtipeale algavad uued tutvused ju väga kiirelt ja pikemalt pühendumata. Alati ei saada teada ka inimese tegelikku vanust, töökohta või tema teisi tuttavaid esimese vestluse käigus.

Siis läheb see sümpaatne inimene koju. Avab arvuti ja teeb taustauuringut selle kohta, kellega ta parajasti kohtus. Kuid "guugeldades" avastab ta uue tuttava nimega isiku, kes on kohtulikult karistatud.

Eestlasel on ka pahatihti komme omandada infost just esialgu see kõige ebameeldivam. Seega minu arvates olen mina küll oma nimekaimu tõttu nukras olukorras. Olukorras, kus iga uus tuttav võib tegelikult just mind pidada selleks, kes on kohtulikult karistatud ning selle põhjal lõpetab suhtluse juba eos.

Tööandjatega muidugi seda probleemi nii lihtsalt ei teki. Reeglina on siiski tööandjal teada töösoovija vanus ja elukoht.

Siiani vähemalt minu teada meid segamini aetud pole. Samas ei saa ma seda ka kindlalt väita, sest vabalt võib olla, et just mõni uus tutvus mul seetõttu ongi olemata jäänud. Igatahes tekitab see kindlasti väikse hirmu- ja ebamugavustunde, kui tead, et sind võidaks segamini ajada mõne kurjategijaga.