Kas teadsite, et Tony Curtise juured on Ungaris? Tahes-tahtmata meenub Curtisega seoses seriaal „Kelmid ja pühakud“ - nahktagi, -kindad ja kintspüksid - ühesõnaga kõik Danny Wilde'i tegelase signatuurelemendid. See on läbi aegade üks väheseid seriaale, millele võib alati kindel olla, ükskõik kui palju seda vaadata. Ja need uskumatult halvad kuid see-eest stiilsed kaklussteenid, kus nad koos Roger Moore'iga kurikaelu nuhtlesid ja tõenäoliselt isegi vist vaevu naeru suutsid pidada.

Tänan südamest Tony Curtist, et tal on nii kena ja sarmikas tütar Jamie Lee Curtis. Filmis "Kala nimega Wanda" tuleb suurepäraselt esile ta tütre naeratus, figuur ja naiselik ekraanisarm.

Tänan teda ka selle eest, et ta kuuendat korda abiellus. Viimane naine oli Curtisest üle neljakümne aasta noorem. Kui samamoodi mõelda, siis ei ole minu järgmine naine veel sündinudki!

Päris poisikesena nägin kinos esimest korda Stanley Kubricku "Spartacust." Muidugi ei jätkunud siis silmi ega tähelepanu kellelegi muule kui peategelasele. Keegi Antonius ja rolli osatäitja teadvustusid minu peas alles aastaid hiljem. Kes suudakski unustada Curtist ja Marilyn Monroed nende tolle aja filmidest?

Lugege Wikipediast, kui palju on see mees jõudnud oma kireva elu jooksul toota: üle 100 filmi! Loodetavsti võtavad riigitelevisioon ja ka erakanalid Tony Curtise meenutuseks ette tema filmide näitamise. Erilist huvi pakuksid need mitte nii populaarsed, aga seda rariteetsemad ekraaniteosed. Garanteerin, et siin on, mida vaadata! Lisaks loodan, et ka mõni kino võtab lähiajal taas tema filmid oma kavasse.