Kommentaariumisse jäetud kirjade järgi võib järeldada, et sääseinvasioon on tõesti võimas ja inimesed on putukatega päris hädas.

täitsa kirjutas, et asi on täiesti mõistusevastane. "Hullumaja, mis toimub. Ei tea, kas ainult Tartus on see nii, kuid see, mis siin toimub, on mõistusevastane. Jään huviga ootama nippe, mis aitaks nende tüütuste vastu. Offid ja muud särgid-värgid on ära proovitud ja need on juba immuunsed selle vastu."

"Nii palju sääski pole kunagi maal varem olnud; isegi kinnises ruumis on nad massiliselt paljunenud ja pole võimalik ööseks maale jääda - ei aita ka mingid tõrjevahendid; loodetavasti ilma külmenemine nüüd toob ehk pöörde sellesse sääskede nuhtlusesse," kirjutab kohutav.

"Käisin kah nädalavahetusel maal sääskede toidulauaks. Õhtul õues polnud vigagi, kuid öösel ärkasin kohutava pinina peale - toas oli sadade kaupa sääski. Mitte kunagi enne pole need niimoodi tuppa trüginud, kuigi magan alati praokil aknaga," räägib oma kogemusest sääskede toidulaud. "Veider on veel asjaolu, et sääsed ründavad karjakaupa ka keset päeva päikese käes ning hammustused ei taha ära paraneda. Kui tõrjevahenditest rääkida, siis ostsin spray nimega Repelent, aitas päris hästi. Sääsevõrk oli kõigis poodides otsas, nii et jääb loota vaid öökülmadele, mis ehk vereimejate arvu kahandavad."

"Olen korralikult komposteeritud," tõdeb ka jap ja lisab, et seoses suure kratsimisvajadusega avastas ta, et vietnami salv mõningal määral peletab sääski, vähemalt seni, kuni haiseb ja sügelemist leevendab ka.

Samas leidus palju huvitavaid nippe, mis peaks tüütud putukad inimestest eemal hoidma.

"Pange värske lihatükk välja lindude toidulauale ja kõik sääsed kogunevad sinna. veel parem oleks pisut süsihappegaasi lekkega balloon, tulekustuti. Nimelt sääsed tajuvad süsihappegaasi kui peibutist," kirjutas nipp.

"Sääskede vastu on väga head roosiõli ja kui oled oma kupu juba saanud aitab väga hästi BITTNERI palsam. Tehke proovi ja te ei kahetse. Punetus kaob paari tunniga," soovitab merila.

"Raviks on head kaks vedelikku, esimene on taruvaik piirituses lahustatuna, teine on viina tõmmis noorte väikeste kaselehtede ja -pungade peal," kirjutab aga targutaja, merle.