Politsei soovitab elektritõukeratastega sõitmisel kasutada talupojatarkust, vahendab ERR Uudised "Aktuaalset kaamerat". "Me tõlgendame seda elektritõukeratast jalakäija abivahendina ja sellega võib liigelda täpselt nii nagu jalakäija liikleb," selgitas politsei- ja piirivalveameti juhtivkorrakaitseametnik Sirle Loigo.

Elektritõukerattaid rentivad firmad GPS-iga tõukerataste teekonda ei jälgi ja kindlat ala, kus nedega sõita võib, pole määratud.

"Meie Tallinnas ei piira seda, kus tõukeratas võib sõita. Meil on küll määratud tsoon, kuhu tõukeratta saab jätta, aga sellest alast võib välja sõita. Lihtsalt selleks, kui sõitu lõpetada, peab sellesse määratud alasse tagasi tulema," rääkis Citybee Eesti tegevjuht Heigo Protten.

Bolti ja Citybee elektritõukeratastele on seatud maksimaalseks kiiruseks 20 kilomeetrit tunnis. Loigo palub kõigil inimestel järele mõelda, kui kiiresti ja turvaliselt on paslik tänavatel sõita oma või renditud elektritõukeratta ja muude abivahenditega. Kindlasti tuleks kanda kiivrit ja teisi kaitsevahendeid.