Tehnoloogiaettevõte Huawei on avaldanud oma uusima AI-strateegia Seamless AI Life, mis on tarbeseadmete täieliku ühenduvuse saladus. Selles mängib olulist rolli ülisuure ekraani ja uuendusliku mitme seadme koostööfunktsiooniga sülearvutil MateBook X Pro.

Seade, mis võimaldab vaadata tulevikku

2020. aastal algab nutika elu uus ajastu, mis pakub juba enneolematuid 5G-tehnoloogiaid, täiustatud tehisintellekti ja loomulikult sujuvat ühenduvust. Nutitelefonide, arvuti ja muude seadmete äri kasvades on Huawei aastaks 2030 pühendunud revolutsioonile, mis kirjutab ümber tehnoloogia kasutamise harjumused. Esimene samm selle saavutamiseks on uue AI-strateegia väljatöötamine.

Uut lähenemist ilmestab suurepäraselt hiljuti Eesti turule jõudnud MateBook X Pro sülearvuti. „Meie uusim toode – MateBook X Pro – on suurepärane näide mitme seadme sujuvast ühenduvusest, kuna Huawei Share võimaldab kasutajal edastada telefoni ekraani sisu ühe puudutusega sülearvutisse. Lisaks mitme ekraaniga koostööle võimaldab see kasutajal teha videokõnesid ja saada sissetulevate kõnede kohta teateid ühes või teises seadmes, avada telefonis dokumente sülearvutirakenduste abil ja jätkata nende muutmist arvutitarkvaraga,” ütles Huawei koolitusjuht Jekaterina Mishina.

Tuginedes MateBook X Pro võimsatele töötlus- ja süsteemivõimalustele, on Huawei suutnud kõrvaldada tõrked, mis seadmete koostöös tekkida võivad, lubades seeläbi kõiki võimalusi täielikult ära kasutada. Veelgi kasutajasõbralikumaks muutuvad sülearvuti klaviatuur, kaamera, mikrofon ja hiir, mis toimivad nüüd nutitelefoni lisadena – ühendades MateBooki Huawei nutitelefoniga, saab telefonis kasutada arvutitarvikute võimalusi.

Jekaterina Mishina sõnul mängivad seadmete koostöö tagamisel rolli ka muud tehnilised parameetrid. „Seadmete ühendamisega tahame nende võimalusi täielikult ära kasutada, et veelgi produktiivsemalt töötada ja nautida erinevaid meelelahutusvõimalusi. MateBook X Pro sisaldab mitmeid uuendusi, sealhulgas enneolematut 91% ekraani ja korpuse suhet. Selle 13,9-tolline ekraanil on kõrge eraldusvõimega 3K 3000 x 2000 ja 1500 : 1 kontrastsussuhe, mis pakub enneolematut vaatamiskogemust ja võimaldab kasutajal sülearvuti ning nutitelefoni suhtlusest maksimumi võtta.”

Uus nutikas elu

Lisaks peab Huawei koolitusjuhi sõnul iga strateegia põhinema mõnel ühendaval elemendil. „Huawei tulevikustrateegia tuum on nutitelefon, mis toetab praegu kõige arenenumaid AI-tehnoloogiaid turul. Strateegia pakub nutitelefoni ühenduvust kaheksa igapäevase nutiseadmega, sealhulgas nutitelefoni, arvuti, peakomplekti ja tahvelarvutiga. Kõik need seadmed ühenduvad Huawei Share’i ja Huawei HiLinki silla kaudu, samas kui mitme ekraaniga koostööfunktsioon võimaldab kasutajal ühenduse luua mõne muu seadmega, näiteks MateBook X Pro sülearvutiga, ja töötada arvutiekraanilt nutitelefonis,” märgib Mishina.

Huawei peamine prioriteet pole toodete ja teenuste valiku arendamisel muutunud – isegi uue strateegia väljatöötamisel on rõhk ikkagi kasutajatel ja seadmete kasutusmugavusel. Seetõttu hõlmab see lisaks seadmete ühenduvuse tagamisele ka igapäevaelu põhiaspekte, näiteks nutikodud, mobiilsed kontorid, sport, tervis, reisimine ja jätkusuutlik elu. „Erinevate kasutusstsenaariumite väljatöötamisel ei ole me unustanud turvalisuse aspekti, seega tagame kõigi tehniliste ja tarkvaralahenduste harmoonilise toimimise. Nii on kasutajale kättesaadavad uued võimalused tööks, meelelahutuseks, suhtlemiseks ja andmevahetuseks,” ütles Mishina.

Tulevikus on Huawei jätkuvalt pühendunud pidevalt arenevatele digitaalsetele lahendustele, pakkudes uuendusi, mis muudavad igapäevaelu lihtsamaks mitte ainult üksikisikutele ja nende lähedastele, vaid ka palju suuremas mahus, luues kogu maailmas ühise ökosüsteemi.

Jaga
Kommentaarid