Kõikidel Huawei P-seeria seadmetel on tipptasemel „DNA“ ja iga järgneva põlvkonna mudelid on varustatud üha parema riistvaraga, mis viib tarbijad tõelisele professionaalsele fotograafiale veelgi lähemale. Huawei P20 seeria oli teerajajaks suure CMOS-sensori (täiendav metallioksiidist pooljuhtsensor) integreerimisel nutitelefonidesse ja Huawei P30 seeria kirjutas fotograafiareeglid täielikult ümber uskumatu valgustundlikkuse ning suumimisvõimalusega. Hiljuti välja antud Ultra Vision Leica kaamerasüsteemiga Huawei P40 seeria põhineb sellel pärandil. Vaatame lähemalt Huawei P40 seeria kümmet kõige murrangulisemat kaameratehnoloogiat.

1. Suurim CMOS-sensor, mida Huawei nutitelefonides kasutatud


Teemandi murdumisnäitaja on seotud selle kaaluga ja seda vahekorda väljendatakse terminiga karaat. Kaamerad töötavad ümbritsevat valgust kasutades. See aga, kui palju valgust kaamera sensor püüab, oleneb sensori suurusest, mida mõõdetakse tollides. Huawei P40 seerial on Huawei Ultra Vision Sensor, mille mõõtmeteks on 1/1,28 tolli ja mis on seni suurim Huawei nutitelefonidesse paigaldatud sensor. See on kompleksne optilise ja tehnilise disaini meistriteos, mis võimaldab silmapaistvat pildikvaliteeti, millel on võrratu valguse sisselaskevõime ning suur dünaamiline ulatus, mis lubab kasutajatel ka hämaras väiksema müratasemega pilte jäädvustada.

Huawei Eesti koolitusjuhi Jekaterina Mishina sõnul on P40 seeria eesmärk leida ideaalne tasakaal kõikvõimalike kaamerafunktsioonide vahel. „P40 seeria seadmetes leidub Huawei Ultra Vision Sensor, millel on 50 MP eraldusvõime ja mis toetab pikslite koondamist, et luua ülisuuri piksleid suurusega 2,44 μm. Need suudavad koguda rohkem elektrone, mis muundatakse fotoelektrilise efekti kaudu teabeks värvi ja valguse kohta, nii et signaali ja müra suhe paraneb märgatavalt ning tulemuseks on vähem mürarikkad pildid hämarates tingimustes. Ultra Vision Sensor asendab ka RGGB CFA (punane-roheline-roheline-sinine värvifiltrimaatriks) traditsioonilised rohelised pikslid kollaste pikslitega, suurendades valguse sisselaset ligi 40 protsenti,“ märgib Mishina.

2. Täispiksliline kaheksaastmeline faasituvastus tagab suurepärase automaatteravustamise


Igal 50 MP Ultra Vision Sensori pikslil on kaks fotodioodi. Vaikimisi pildistab Huawei P40 seeria 12,5 MP pilte, koondades neli pikslit üheks, mis tähendab, et iga suur piksel sisaldab kaheksat fotodioodi, mis töötavad koos, et parandada teravustamise kiirust ja täpsust, kui pildistate hämarates tingimustes või väikeseid liikuvaid objekte.

3. Mitmespektriline värvi temperatuuri sensor + tehisintellektipõhine automaatne valge tasakaalu algoritm


Mõnele inimesele meeldib maastikke pildistada, teised armastavad portreede tegemist. Täpse nahatooni ja naha peene tekstuuri jäädvustamiseks on Huawei P40 seerial mitmespektriline värvi temperatuuri sensor ja tehisintellektipõhine automaatne valge tasakaalu (AI AWB) algoritm. Värvikanalite arv on kasvanud kolmelt kaheksale, mis võib suurendada värvide täpsust kuni 45 protsenti. „Pildistamist toetab ka AI süvaõppe algoritm, mis tagab portree täpse optimeerimise, võimaldades säilitada selged näo varjud ja juuste läikivuse,“ ütleb Mishina.

4. Huawei XD Fusion Engine


Huawei XD Fusion Engine täiustab oluliselt jäädvustuste üksikasju ja parandab pildikvaliteeti, ühendades mitme kaamera andmed, samuti semantilise tõlgendamise ja
segmenteerimise ning pikslite kaupa piltide töötlemise. Mitme kaamera andmete koondamine võimaldab mootoril saada teavet särituse, sügavuse ja muu vajaliku kohta. Semantiline tehisintellekt suudab täpselt töödelda teavet sügavuse, näojoonte, kehahoiaku ja naha tekstuuri kohta ning edastab kõik andmed neuraalsele töötlemisüksusele ehk NPU-le. NPU täiustab pikslite kaupa fotode üldpilti, et saavutada parem Bokeh-efekt, dünaamiline ulatus, detailsus ja värvide taasesitus.

5. Periskoopiline supersensoriga suum


Huawei P40 Prol on horisontaalselt paigutatud viiekordne optiline telefotokaamera, mis omakorda sisaldab prismat, et peegeldada valgust 90-kraadise nurga all, nihutades seda horisontaaltasapinnale, toetamaks viiekordset optilist suumi ja 50-kordset maksimaalset digitaalset suumi. See on ka esimene telefotokaamera, mis kasutab RYYB CFA-d (punane-kollane-kollane-sinine värvifiltrimaatriks), mis asendab rohelised pikslid kollaste pikslitega, suurendades valguse sisselaset 40 protsendi võrra ja võimaldades keeruka valgustuse korral paremat pildikvaliteeti.

6. Supersuum


Huawei P40 seeria on varustatud supersuumiga. „Tegu on esimese nutitelefoniga, mis suudab pakkuda kümnekordset optilist suumi ning lahendada ka kaamera optilise disaini ja pildistabilisaatoritega seotud probleemid. Selle kümnekordses optilises teleobjektiivis kasutatakse periskoobi struktuuri ja prisma läätsi, et peegeldada valgust mitu korda, saavutamaks samaväärne fookuskaugus nagu 240-millimeetriste objektiividega,“ lisab Mishina. Veelgi enam, tänu näo ja teksti superresolutsiooni algoritmide integreerimisele suureneb seadme võime tuvastada nägude ja tekstide pisemaid detaile. Lisaks saab kolmekordset optilist telefotokaamerat kasutada keskmise ulatusega suumiseks, et saavutada sujuv üleminek keskmise ulatusega suumilt kaugele suumile, mis on ideaalne portreede pildistamiseks.

7. Ülilainurkfilmikaamera


Huawei P40 Pro kasutab ülikiiret filmikaamerat, millel on 1/1,54-tolline sensor ja kuvasuhe 3 : 2. Seade toetab ka ISO 51200 ülimalt hämarates tingimustes video salvestamist ja aegluubis video salvestamist 7680 kaadrit sekundis. Ülilainurkfilmikaamera kasutab Sedecim Pixel Fusioni tehnoloogiat, tänu millele suudab seade kasutada pikslite sulandamist ja salvestada 4,48 μm suuruseid piksleid, parandades oluliselt valguse sisselaskevõimet, mille tulemuseks on hämarates oludes jäädvustatud videote parem kvaliteet.

8. Suunatud heli suum


Huawei P40 Pro toetab ka suunatud heli suumi, mis tähendab, et seadme ülaservas, alumisel ja tagumisel küljel asuvad mikrofonid suudavad ümbritsevat heli täpselt tabada. Näiteks kui kaamera fookus suumib sisse, võimendatakse kaugemalt tulevat heli. „Samuti pole heli ainult suunatud, vaid süsteem filtreerib tõhusalt ka muud taustamüra,“ lisab Mishina.

9. Huawei liikuv pilt


Tänu Kirin 990 5G kiibistiku võimsale tehisintellektile suudab Huawei P40 seeria tagada objektide reaalajas tuvastamise ja töötlemise. Uus parima hetke tabamise funktsioon teeb dünaamilisi fotosid enne ja pärast katikunupu vajutamist. Kuna NPU analüüsib korraga mitut kaadrit, tuvastab see piltidel üle 30 poosi ja üle 90 näoilme. Seejärel saavad kasutajad valida oma lemmikfoto otse galeriist.

10. Võimas esikaamera


Huawei P40 Pro sisaldab 32 MP esikaamerat, IR-sügavuskaamerat, lähedussensorit ja seadme ekraani all väikeses avas paiknevat keskkonnasensorit. Need komponendid täiustavad kasutajakogemust hulga funktsioonidega. Esikaamera moodul toetab automaatteravustamise funktsiooni, et aidata kasutajal paremini oma nägu fookusesse tuua. Lisaks toetab see ka 4K UHD videote tegemist. Koostöös IR-sügavuskaameraga suudab 32 MP esikaamera pakkuda ka kvaliteetseid Bokeh-efekte.

Just see on Huawei P40 seeria – meistriteos omaette ning Huawei fotograafia- ja videograafiaalaste kogemuste kulminatsioon, mis on pälvinud nii DxOMarki kui ka TIPA auhinna parima nutitelefonifotograafia eest. See esindab kõikjal maailmas teadlaste, matemaatikute, fotograafide ja kunstnike ühist tarkust. See on nende raske töö tulemus, mis võimaldab Huaweil muuta valgus kvaliteetseteks piltideks ja lubab omakorda igal kasutajal oma kõige kallimad mälestused aegumatuks muuta. Kui aga soovite midagi enamat, saate tehtud pilte rakenduste abiga veelgi täiustada. Laia valiku spetsiaasleid äppe leiate AppGalleryst või saate Phone Clone’i vahendusel vanast telefonist hõlpsasti üle kanda.

Jaga
Kommentaarid