Internetis on lehekülgede viisi toidublogisid ja veebipõhiseid retseptiraamatuid, kust inspiratsooni ammutada. Õnneks on agaramad kodu- ja tippkokad leidnud retseptide jagamiseks ka sotsiaalmeedia võlud – kes ei oleks proovinud neid kuulsaid kaneelirulle!

Üheks lihtsaimaks viisiks meelepäraseid retsepte leida on tutvuda vastavate telefoniäppidega, kuhu on kokku kogutud kõik nutikad ideed. Ja mis veel parem, paljudes äppides saab koguseid arvutada vastavalt sööjate arvule ja ka erinevad mõõtühikud ei tekita tänu tehnoloogiale enam peavalu.

  • myTaste Recipes on üks maailma populaarsemaid retseptiäppe, kust leiab üle 7 miljoni põneva toiduidee. Rakendus koondab retsepte kõikidest Ameerika toidublogidest ja kokanduslehtedelt ning võimaldab luua isikliku retseptiraamatu.
  • Cookbook Recipes on nutikas telefonirakendus retseptide otsimiseks näiteks koostisosa või nime järgi. Retseptide kategooriate alt leiab toredad toidusoovitused vastavalt tähtpäevale või kellaajale. Äpis saab retseptide põhjal koostada ka poenimekirja.
  • All Recipes Cook Book toob sinuni tervislikud retseptid üle maailma. Nutika lahendusena pakub äpp köögitaimeri funktsiooni, nii et ükski roog ei unune enam liiga kauaks ahju. Ka lapsed saavad rakenduse sammsammuliste juhistega valmistada endale lihtsaid, kuid maitsvaid toite.


Neid rakendusi saab alla laadida Android-telefonidele ja nüüd ka AppGallery platvormi kaudu. Erinevaid äpipõhiseid retseptivaramuid leiab aga veelgi. Huawei koolitusjuht Jekaterina Mishina soovitab äppide valimisel tugineda hindele, mida teised kasutajad rakendusele andnud on – ka allalaadimiste hulk annab vihje äpi kvaliteedi ja populaarsuse kohta.

„Näiteks noortele suunatud nutitelefonis P40 Lite toimivad need retseptid veatult. Miks mitte anda enda teismelisele lapsele võimalus perele homne õhtusöök valmistada – nutitelefon ei ole käepärane ainult pildistamiseks ja suhtlemiseks, vaid selle abiga saab lastele õpetada ka igapäevaelus olulisi oskusi nendele meelepäraste vahenditega,“ ütles Mishina.

RETSEPT

Veganlik banaanileib (rakendusest myTaste Recipes)

Vaja läheb

  • 3–4 väga küpset banaani
  • 100 g pruuni suhkrut
  • 300 g jahu
  • 100 g rosinaid
  • 50 g purustatud pekanipähkleid
  • 1 tl meelepärast vürtsisegu (näiteks kaneel ja kardemon)
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 150 ml õli


Valmistuskäik

1. Kuumuta ahi 180 kraadini. Määri küpsetuspaber õliga ja pane see leivavormi.

2. Purusta banaanid suures kausis ja sega hulka suhkur, jahu, rosinad, pähklid, vürtsid ja küpsetuspulber.

3. Sega õrnalt puulusikaga, kuni segu on ühtlane. Seejärel lisa õli ja sõtku tainas kokku.

4. Pane tainas leivavormi ja ühtlusta pealispind. Võid kaunistuseks kasutada pikuti poolitatud banaane. Küpseta ahjus 55–60 minutit. Nipp: küpsusastet saab kontrollida hambatikuga – torka see küpsetisse ja kui tikk tuleb välja puhta, kuid niiskena, on leib valmis.

5. Lase banaanileival vormis 10 minutit jahtuda. Seejärel pane see ettevaatlikult ahjurestile ja lase enne serveerimist tund aega seista.

Jaga
Kommentaarid