Sihtasutuse Eesti Terviserajad juhataja Alo Lõokese sõnul on terviseradadele oodatud kõik Eestimaa inimesed. „Tähtsust ei oma vanus, liikumisviis ega tempo. Oluline on tulla üksi või koos perega terviserajale, teha värskes õhus tiir või kaks ning liikumisest rõõmu tunda. Palume oma läbitud distants ka meie kodulehel registreerida, et saaksime õhtul liita kõigi eestimaalaste liigutud meetrid ja kilomeetrid kokku ning vaadata, mitu tiiru ümber maakera jõudsime pidupäevaks peale teha,“ ütles Lõoke.

Organiseeritud tegevusi toimub paljudel radadel üle Eesti: Suusasõidud Narvas, Põltsamaal Kuningamäel ja Arvatel, matkad Pirital, Rakkes, Tamsalus, Kuremaal, Järvakandis. Ühtlasi on osadel radadel vabatahtlikud treenerid, kes annavad nõu suusatehnika ja varustuse kohta. Kl 11-15 on treenerid rajal Pirital, Nõmmel, Tehvandil, Paliveres ja Palal. Suusatrennide ja üleskutse kohta leiab infot Facebookis sündmuse lehel.

“Eesti sünnipäeval on hea kingitus iseendale, perele ja Eestile tulla õue ja liikuda ning nautida värsket õhku. Väga lahkesti on palutud ka tänaste tegemiste kohta pilte ja videosid sotsiaalmeedias jagada, lisades teemaviite #terviserajad,“ ütles Eesti Terviserajad SA juhataja Alo Lõoke.

Liikumiskilomeetrite arvestus toimub reaalajas Eesti Terviseradade kodulehel www.terviserajad.ee. Kui terviserajal käidud, tasub oma läbitud distants kodulehele sisestada. Arvesse lähevad ka väljaspool ametlikke terviseradu, näiteks parkides ja metsades liigutud kilomeetrid. Kõik terviseradade kuust osavõtjad on lahkesti palutud lisama oma sotsiaalmeediapostitustele hashtagi #terviserajad. Facebooki sündmusega saab liituda siin.

Eestis on üle saja terviseraja, kus saab joosta, käia, suusatada, rattaga sõita ja jõutreeningut teha, mõnedes kohtades ka discgolfi mängida või uisutada. Meelepärase sportliku tegevuse leiab igaüks. Terviseradade kasutamine on tasuta ning ka aega pole vaja broneerida – tuleb lihtsalt kohale tulla. Liikuda saab vastavalt soovile üksi, sõprade, pereliikmete või isegi viisaka koeraga.

SA Eesti Terviserajad on asutatud 2005. aastal Merko Ehituse, Swedbanki ja Eesti Energia poolt ning sihtasutuse eesmärk on kindlustada enamikule Eestimaa elanikkonnast terviseradade võrgustiku kättesaadavus aastaringseks ja tasuta liikumisharrastuseks.