„Mina ei taha Ratas olla!“


Valimiskampaania jõuab ka lasteni. Läinud nädalal mängiti Kose lasteaias poliitikat. Lapsed pidid kehastuma eri ministriteks. Probleemid tekkisid Jüri Ratase rolliga. Poiss, kellele alguses määrati peaminister Ratase mängimine, hakkas jonnima: „Mina ei taha Ratas olla. Ema ütles, et Ratas on lollakas.“

Kallistamissahinaid


Anu Välba
Presidendi vastuvõtu kallistamisminutil kallistas Kapo peadirektor Arnold Sinisalu Päästeameti peadirektorit Kuno Tammearu. Nad lõõpisid omavahel, et pika järjekorra tõttu peaks mõne inimese kõrvaltuppa kutsuma ja mainima, et vaja oleks olulistest asjadest rääkida.

ETV saatejuht Anu Välba (pildil) sattus kallistamisminutil kohakuti vene õigeusu vaimulikuga, kuid kallistama teda ei tõtanud. Televaataja ootas põnevusega, kuidas naisajakirjanik ja mustas rüüs külaline kallistavad, kuid telepilt võeti hoopis maha.

Ratas vältis VEB lõksu


Lahkuv valitsus hoidus üldiselt huvigruppide seatud lõksudest ehk lõpututest „kompenseerimistest“. Jüri Ratas veeres üle VEB Fondi segase omanikkonna miljonisoovidest. Samuti jäeti pika ninaga riigikogu suurim huvirühm, arusaamatu Haapsalu raudtee fännide grupp. Niguliste kirik-kontserdisaali osas tegi Ratas kokkuleppe, millega lõpetas kiriku nõudmised kommunistide pattude kompenseerimiseks Eesti Vabariigi poolt. Järgmist valitsust ootavad ees järgmised „õiglaste miljonite“ taotlejad. Esimeste hulgas käputäis eestlastest mustpäid, kes nõuavad raha või Pika tänaval vanadelt mustpeadelt ära võetud maja endile tagasi.

Sotsid ja teater


Vana Baskini Teatri eelviimaseks lavastuseks jääb 8. märtsil 2019 esietenduv Mika Myllyaho komöödia „Garaaž“, kus mängivad Tõnu Oja ja Andrus Eelmäe, lavastab Tamur Tohver. Draamateatris palgal olev Tõnu Oja aga hoiatas Vana Baskini Teatri juhti Arne Valmist, et kui teater ei lõpeta poliitilist punktikogumist ehk sotside ja kultuuriminister Indrek Saare ründamist, võib "Garaaži" esietendus löögi alla sattuda. Tõnu poeg on teater NO99 nõukogu esimees Kaarel Oja, kes on juhtumisi ka sotside valimiskampaania juht.