„Belgorodis vahistati ühel Belgorodi oblasti transpordiinsfrastruktuuri objektil diversiooni ettevalmistamisel kaks Venemaa kodanikku, kes on Ukraina natsismi toetajad,” teatas FSB Interfaxi vahendusel.

FSB teatel on samuti kindlaks tehtud, et nimetatud isikud „saatsid Ukraina veebilehele Mirotvorets andmeid Vene Föderatsiooni relvajõudude sõjaväelaste kohta, kes võtavad osa sõjalisest erioperatsioonist”.

„Kahtlusalused annavad ülestunnistavaid ütlusi,” teatas FSB.

Väidetavalt on vahistatud diversandid muu hulgas tunnistanud, et tahtsid rivist välja lüüa raudteed, mida mööda liiguvad Vene sõjaväeešelonid.

„Ma hakkasin vaatama kaardilt, kus asuvad raudteed, et saada aru, mida mööda liiguvad sõjaväeešelonid,” ütles üks vahistatutest (FSB avaldas ka video, milles on lõigud ülekuulamisest).

„Diversandi” sõnul uuris ta raudtee ehitust ja viise selle rivist välja löömiseks.

Teine vahistatu ütles, et „planeeriti rida aktsioone, nimelt raudtee kahjustamist poltide väljakeeramise ja kinnituste nõrgestamise teel”.

Veel tunnistas vahistatu, et „otsis ligipääsu Ukraina jõustruktuuridele, muu hulgas SBU-le (Ukraina julgeolekuteenistus – toim)”.

Jaga
Kommentaarid