"Jagasime oma hinnanguid Vene-Ukraina läbirääkimiste käigule või õigemini nende aeglasele edenemisele," ütles minister pressikonverentsil pärast kõnelusi Kasahstani välisministri Mukhtar Tleuberdiga.

Tema sõnul on läbirääkimised praktiliselt seiskunud ning Moskva pole oma viimastele ettepanekutele veel vastust saanud.

"Ma tahaksin peatuda sellel, kuidas Ukraina nendesse läbirääkimistesse suhtub. Minu jaoks on väga kummaline kuulda iga päev Ukraina erinevate esindajate, sealhulgas presidendi ja tema nõunike avaldusi, mis viitavad sellele, et need läbirääkimised pole nende jaoks üldse olulised. Paistab, et nad on oma saatusega leppinud," rääkis Lavrov.

Välisminister lisas, et Venemaa ei salli mingeid ultimaatumeid.

Ka Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov märkis 18. aprillil, et delegatsioonide vaheliste läbirääkimiste dünaamika jätab soovida, ja märkis, et Ukraina delegatsioon muudab sageli oma seisukohta, ehkki punktides on juba kokku lepitud.

Kahe päeva eest teatas Peskov samas, et Ukraina poolele on üle antud tulevase rahudokumendi mustand ning Moskva ootab nüüd Kiievi reaktsiooni.

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi ütles samal päeval, et ei tea üle antud rahudokumendist midagi. "Ma pole sellest midagi kuulnud, ma pole näinud. Ma olen kindel, et nad ei andnud meile midagi," ütles Zelenskõi.

Ka Ukraina presidendikantselei juhi nõunik ja Venemaaga peetavate läbirääkimiste delegatsiooni juht Mõhhailo Podoljak ütles nädala alguses, et läbirääkimised on tegelikkuses külmutatud ning pole kindel, millal nendega jätkatakse.

Jaga
Kommentaarid