"Minu arvates on mõistlik teha nimekiri nendest inimestest, kes ei ole Eestisse oodatud selle tõttu, et nad toetavad Putini režiimi või on vastavalt käitunud või selles valinud agressori poole," märkis peaminister riigikogu ees, vastandudes oma valitsuse välisministri hiljutisele seisukohale.

Kuigi Kaja Kallas rõhus endiselt inimeste endi moraalikompassile, märkis ta, et valitsus on valmis ohje enda kätte võtma.

Sealhulgas sõnas ta, et kultuuriministeerium võiks ettevõtjaid ja omavalitsusi aidata suunistega, mille toel oleks võimalik nendel tasanditel Kirkorovi kontsedi kaasusele sarnanevate probleemidega rinda pista.

Üksmeel puudub

Kultuuriministri Tiit Teriku seisukohast aga Kallase öeldut vastu ei kajanud. Vastupidi – Terik ütleb, et Eestisse ei soovita mitte ühtegi Venemaa ja Valgevene artisti. Kuid regulatsiooni selleks ei ole kokku lepitud.

"Kui me hakkaks mittesoovitud inimestest nimekirja koostama, siis oleks seal sadu tuhandeid inimesi, aga kui me unustame sinna nimekirja ühe või teise lisada, siis annab see signaali, nagu tema oleks siia oodatud," ütles Terik põhjenduseks.

Juhiseid ettevõtjatele koostatud pole – tema sõnutsi tuleks võtta juhisena "kultuuriministeeriumi hoiakut".

"Meie juhisena saab võtta meie enda hoiakut. Me ei saa vabas ühiskonnas kontserdikorraldajate ja teatrite poole pöörduda ning neid keelata, kuid me soovitame neil agressori ja selle kaasosalisega ühtegi kontakti mitte omada," ütles ta.

Jaga
Kommentaarid