Veebis leviva videomaterjali põhjal tabas naftahoidlat mitu madalalt kõrguselt tulistatud õhk-maa raketti, märgib Reuters. Kohalik kuberner Vjatšeslav Gladkov kirjutas sotsiaalmeedias, et rünnaku sooritas kaks madalal kõrgusel lendavat Ukraina ründekopterit.

Kuberneri sõnul sai tulekahjus viga kaks töötajat ning osa Belgorodi elanikest tuli evakueerida. Linnas tekkisid suured kütusejärjekorrad.

Põlengut kinnitas ka naftahoidla omanik Rosneft, kelle sõnul ei saanud selles siiski keegi viga. Samuti teatasid võimud Belgorodi lähedal asuva laskemoonalao süttimisest, mille asjaolusid ei teatatud.

Kreml mõistis rünnaku hukka. “Muidugi ei aita see kaasa soodsate läbirääkimistingimuste loomisele,” ütles Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov, kelle riik jätkas reedel igapäevaseid pommirünnakuid nii Ukraina militaarrajatiste kui elurajoonide vastu.

Ukraina välisminister Dmõtro Kuleba ütles, et ei ole rünnaku asjaoludest teadlik. Ukraina kaitseministeeriumi pressiesindaja ütles juhtunut kommenteerides, et Ukraina tegeleb Vene agressiooni tõrjumisega ja Venemaa valearvestuste tagajärgede eest ei vastuta. Sama ütles presidendi pressiesindaja Oleksii Arestovitš. "Seda, mis toimub Venemaal, peaksite küsima venelaste käest." Samal ajal levivad ka Ukraina meedias teated, et Vene kuberneri versioon kopterirünnakust vastab tõele.

Ukraina julgeolekunõukogu sekretär Oleksii Danilov ütles reede õhtul ajakirjanikele, et nähtavasti hakatakse Vene Föderatsioonis millestki aru saama. “Vaadake näiteks, mis toimus Belgorodi rahvavabariigi territooriumil,” naljatas Danilov. “Plahvatas naftahoidla ja mingil põhjusel väidavad nad, et seda tegime meie. Tegelikult pole see üldse tõsi. Me ei kommenteeri seda teemat. Nad peavad mõistma, et nii võib juhtuda kõikjal Venemaal. Meie ei läinud sõjaga nende juurde. Peskov ütleb, et see ei aita kõnelustele kaasa, aga aitabv see, kui nemad tapavad meie lapsi, naisi, sooritavad kuritegusid. Haiged inimesed.”

Jaga
Kommentaarid