Oma esinemises ütles Putin, et „ Venemaa sõjalise erioperatsiooni Ukrainas peamine eesmärk on Donbassi elanikkonna genotsiidi lõpetamine". „Nimelt päästa inimesi nendest kannatustest, sellest genotsiidist on meie Donbassis ja Ukrainas alustatud sõjalise operatsiooni alus, peamine põhjus ja ajendav motiiv. Nimelt selles on eesmärk,” lausus Putin.

Putin ütles, et Donbassi elanike vastu, kes „ei nõustunud riigipöördega, organiseeriti kohe karistavad sõjalised operatsioonid”.

„Neid pandi kohe blokaadi, jäeti süstemaatilise tule alla suurtükkidest, anti õhulööke. See kõik ongi see, mida nimetatakse „genotsiidiks”,” teatas Putin.

„Me teame, mida peab edasi tegema, kuidas peab edasi tegema, mille arvelt. Me realiseerime kõik kindlaks määratud plaanid kindlasti,” ütles Putin, kelle sõnul on Venemaa kaheksa aastaga „teinud palju Krimmi ja Sevastopoli üles tõstmiseks”.

„Oli vaja teha asju, mida kohe palja silmaga näha ei ole. Neil on fundamentaalne iseloom: gaasivarustus, energiavarustus, kommunaalvaldkond, teedevõrgu taastamine, uute teede, magistraalide ja uute sildade ehitamine,” teatas Putin.

„Oli vaja Krimm välja tuua sellest alandavast positsioonist, sellest alandavast seisundist, millesse Krimm ja Sevastopol olid surutud, kui olid teise riigi koosseisus, mis finantseeris neid territooriume niinimetatud jääkpõhimõttel,” lausus Putin.

Jaga
Kommentaarid