Esmaspäeva varahommikul teatati, et rünnaku hetkel haiglas viibinud ja mitmetele fotodele jäädvustatud rase naine koos veel sündimata lapsega surid saadud vigastustesse, vahendab Associated Press.

AP ajakirjanike avaldatud fotodel on näha naist silitamas oma verist alakõhtu, samal ajal kui päästjad teda ümberpiiratud Mariupolis kanderaamil teise haiglasse toimetavad.

Ukraina arstide teatel oli rase naine haiglasse jõudes veel elus ning meedikud nägid vaeva, et ema ja veel sündimata lapse elu päästa. "Laps toodi ilmale keisrilõike abil, ent vastsündinu ei näidanud elumärke," kirjeldas kirurg Timur Marin. Naine olevat kaotusvalus öelnud, et ei soovi ka ise enam edasi elada.

Seejärel keskendusid arstid ema elu päästmisele.

"Kahjuks ei andnud üle 30-minutiline ema elustamine tulemusi," ütles Marin laupäeval.

"Mõlemad surid."

Kolmapäevase õhurünnaku järgses kaoses ei olnud meedikutel aega naise nime teada saada, enne kui abikaasa ja isa tema surnukeha ära viima tulid. Nad ütlesid, et vähemalt keegi tuli naisele järele– nii et ta ei sattunud Mariupoli ühishaudadesse.

Sõjakuritegudes süüdistatud Venemaa esindajad väitsid, et ukrainlased võtsid sünnitusmaja juba päevi varem sõjaväebaasina kasutusele ning patsiente ega arste seal rünnaku hetkel ei olnud.

Lääne ajakirjanikud dokumenteerisid siiski rünnaku fotodel ja videotel, kus on selgelt näha nii haavatud lapseootel naisi kui meedikuid ja nutvaid lapsi.

Jaga
Kommentaarid