Keskkomitee viiepäevane kogumine langes ajaliselt kokku Kimi valitsusaja 10. aastapäevaga. Reuters märgib, et varasemates uusaastakõnedes on Kim teinud enamasti olulisi välispoliitilisi avaldusi, näiteks Lõuna-Korea ja USA-ga peetavate läbirääkimiste kohta. Seekordses kõnes aga USA-d ei mainitud ning kahe Korea vahelisi suhteid mainiti vaid möödaminnes. Vähe rõhku pandi ka vaenlaste sõjalise jõuga ähvardamisele, ehkki Kimi sõnul jätkatakse “ultramoodsa” relvastuse arendamist ja rigikaitse tugevdamist.

Valdav osa liidri sõnavõtust keskendus siseküsimustele, juttu tuli muu hulgas Kimi uuele maamajanduse arendamise plaanist, aga ka “sotsialismivastaste ilmingute” tõkestamisest.

“Partei ja rahva järgmise aasta põhieesmärk on tagada viisaastakuplaani läbiviimine, mis toob kaasa riigi arengu taseme ning rahva elustandardi märgatava paranemise,” ütles Kim.

Lõuna-Koreas tegutseva portaali NK News juht Chad O´Carroll märkis, et sõjaväe asemel maamajandusele keskendumisega on Kim nähtavasti valinud populistliku strateegia. “Kim võib taibata, et sel aastal ei pruugi olla hea mõte rääkida relvajõudude arendamisplaanidest, samal ajal kui väljaspool Pyongyangi kannatavad inimesed toidupuuduse ja ränkade elutingimuste all,” kirjutas O´Carroll Twitteris.