Tuntud konservatiivse meediategelase ja telekanali Fox News endise saatejuhi Bill O'Reilly raamatu turundamiseks korraldatud tuuri viimast sündmust väisas ka Donald Trump. "Nii president kui ka mina oleme vaktsineeritud," vahendas Newsweek O'Reilly sõnu. Ta küsis eksriigipea käest: "Kas olete tõhustusdoosi juba saanud?"

"Jah, tegin selle samuti ära," vastas Trump. Seepeale puhkes osa kogunenud rahva seas rahulolematus, mida väljendati "buu" hüüdmisega. "Ärge, ärge, ärge..." püüdis ta pahandajaid vaigistada. "Kõik on hästi, seal on väga väike hulk inimesi," viitas ta seltskonnale.

Varem oli ta tunnistanud, et on Pfizeri Comirnaty vaktsiiniga kaitsepoogitud. Talle tehti esimene süst tegelikult juba Valges majas, ent USA avalikkus sai sellest alles 1. märtsil New York Timesi vahendusel teada. Trump on hiljem avaldanud kõhklusi ka seoses sellega, kas ta ikka teeb tõhustusdoosi.

Neli aastat Ameerikat juhtinud mehe seisukohad vaktsiiniteemal on olnud järjepidevalt ebaühtlased. Veebruaris toimunud suurel iga-aastasel konservatiivide suurkogunemisel (Conservative Political Action Conference) inimesi üles end vaktsineerima. Nagu varasemalt, väljendas ta ka O'Reilly raamatu kampaaniasündmusel uhkusetunnet tema administratsiooni ajal käivitatud vaktsineerimisprogrammi üle.

"Vaadake, me tegime midagi ajaloolist, me päästsime üle kogu maailma kümneid miljoneid elusid," meenutas ta. Ta lisas: "See (haigus – toim) oleks teinud meie riigis hävitustööd palju rohkem, kui praegu näeme. Võtke see tunnustus omaks."

Mees saavutas taas publiku poolehoiu, kui avaldas oma vastuseisu kohustuslikule vaktsineerimisele: "Kui te ei soovi seda, siis ei tohiks teid sundida. Ei mingit sundimist." Ta on ainus USA endine riigipea, kes ei löönud kaasa ekspresidentide osalusel käivitatud vaktsineerima kutsuvas kampaaniavideos.

Jaga
Kommentaarid