Täna õhtul koguneb avaliku teenistuse tippjuhtide valiku komisjon ning terviseameti peadirektori konkurss on üks päevakorrapunktidest. Riigikantselei kommunikatsiooninõunik Diana Lorents ütles, et tõenäoliselt valitakse täna terviseameti uus juht.

Esimesel katsel uut terviseameti juhti aga leida ei õnnestunud ning konkursi tähtaega pikendati 9. novembrini. Praegu on terviseametit juhtinud peadirektori asetäitja Mari-Anne Härma.

Terviseameti endine peadirektor Üllar Lanno astus tagasi septembri alguses.

Riigikantselei kuulutas peale seda välja avaliku konkursi, millega hakati terviseametile uut peadirektorit otsima. "Iga kriis saab ükskord otsa. Ühiselt ületame ka COVID-19 pandeemia. Terviseameti juhtimise vastutus ja väljakutse aga jääb." Seisis uue direktori leidmise töökuulutuses.

Lanno teatas ametist tagasiastumisest 6. septembril. Ta oli siis veel ametis kaks nädalat ning seejärel võttis ta töökohustused ajutiselt üle Mari-Anne Härma. Hetkel ongi Härma Lanno kohustusi täitnud, kuid siiski pole see püsiv lahendus, sest ametikohale otsitakse inimest viieks järgnevaks aastaks.

Esitatavad nõuded on üsna krõbedad. Oodatakse nii kõrgharidust kui ka 3-aastast juhtimiskogemust, kõrget inglise keele taset ja avaliku teenistusjuhi kompetentsi.

Eelistatud on kandidaat, kellel on head teadmised Eesti tervisesüsteemi toimimisest, sealhulgas tervishoiu-, nakkushaiguste ennetamise ja tõrje ning keskkonnatervise valdkonnast.