Tervishoiuminister Jens Spahn andis esmaspäeval tõsise hoiatuse juhuks, kui inimesed ei otsusta endiselt vaktsineerima minna. "Küüniliselt öeldes: tõenäoliselt pärast talve on kõik Saksamaal kas vaktsineeritud, tervenenud või surnud," lausus Spahn, süüdistades nakatumise kasvus viiruse väga nakkavat deltatüve, vahendab BBC.

"Seetõttu soovitan ma tungivalt vaktsineerida," rõhutas ta.

Vaid 68 protsenti sakslastest on täielikult vaktsineeritud - see tase on pandeemia kontrollimiseks liiga madal. Saksamaal on viimastel nädalatel teatatud rekordarvust uutest koroonanakatumistest ja intensiivraviosakonnad ähvardavad täis saada.

Ainuüksi esmaspäeval teatati 30 643 uuest nakatumisest. Viirusepandeemia jooksul on oma elu jätnud juba üle 100 000 inimese.

"Mitmes haiglas on olukord väga-väga tõsine," märkis Spahn.

Saksamaa liidukantsleri Angela Merkeli sõnul on neljas koroonalaine "riiki täie jõuga tabanud".

"Tänane pandeemiaolukord Saksamaal on dramaatiline, ma ei saa seda teisiti öelda," tunnistas ametist lahkuv kantsler kolmapäeval.

Saksamaa tervishoiuministeeriumi hallatav Robert Kochi instituut teatas eelmisel nädalal, et tegelik nakatumiste arv võib olla kahe- või kolmekordne, kuna teatatakse vaid murdosast nakatumistest.

"Kui me praegu midagi ette ei võta, ootavad meid tõesti ees kohutavad jõulud," hoiatas instituudi direktor Lothar Wieler.

Merkel ütles neljapäeval, et Saksamaa hakkab nõudma tervishoiu- ja hooldustöötajate vaktsineerimist.

Jaga
Kommentaarid