"Sain täna Põhja-Eesti Regionaalhaiglas COVID-19 vastase vaktsiini tõhustusdoosi. Mind vaktsineeriti Pfizeri vaktsiiniga," teatas värske president täna sotsiaalmeedias.

Riigipea rõhutas, et kaitsepookimine on pandeemiaga toimetulekuks kõige olulisem meede.

"Teame, et vaktsiinide toime ajas paratamatult väheneb ning seetõttu on ka väga oluline, et igaüks hoolitseks õige aja saabudes tõhustusdoosiga selle eest, et kaitse koroonaviiruse vastu oleks kestvalt tugev," selgitas Karis kolmanda vaktsiinidoosi tarvilikkust. "Kogu maailmas on tänaseks leitud, et vaktsineerimine aitab igal juhul saavutada kontrolli viiruse üle ja jõuda lähemale sellele, et piiranguid ei oleks enam vaja. Loodan, et vaktsineerimispunktidesse jõuavad ka need, kes seni oma vaktsineerimiskuuri pole alustanud."

Karis: meditsiinisüsteem saab aina paremini hakkama

President külastas vaktsineerimiskabinetile lisaks ka PERH-i intensiivravikeskust, kuhu jõuavad kõige raskemas seisundis koroonahaiged ning vestles seal töötavate arstide ja õdedega.

"Kohtumisel PERH-i juhtkonnaga puudutasime koroonakriisiga seotud õppetunde ja rääkisime ka muu plaanilise ravi toimumisest. Haiglale on olnud suureks abiks kaitseväe parameedikud, samuti teistest valdkondadest appi tulnud vabatahtlikud, kes on aidanud hakkama saada eriti just nädalavahetustel, mil personaliprobleem on olnud pisut teravam," tõi president kohtumisel arutletu esile. "Kohtumisel sain kindlust, et Eesti meditsiinisüsteem saab koroonaviirusega võitlemisel üha paremini hakkama. Kahjuks ei saa seda tingimata öelda patsientide kohta, kes on jätnud end vaktsineerimata ning jõuavad nakatumise järel haiglasse."

President Karis rõhutas postituse lõpus, et kõik, kes vajavad ravi, pöörduksid kasvõi vähemalt oma perearsti poole. "Ravi on hetkel piiratud, aga mitte peatunud – ja abivajajad saavad abi," teatas Karis.

Jaga
Kommentaarid