Kohalik omavalitsus otsib täna lahendusi tsiviilkaitsekomisjoni istungil. Osalevad Läti tervishoiuministeeriumi, riikliku tervishoiuteenistuse ja teiste ametkondade esindajad, vahendab Läti Delfi.

LTV andmetel tuleb alates 15. novembrist töö haiglas peatada umbes 300 töötajal. Peamiselt on see tehniline personal, õed ja abiõed. Vaktsineerimata arste on üksikuid.

Praegu kavatsetakse tuua haiglasse personali Daugavpilsi linna- ja lastepolikliinikust. See tähendab, et tuleb sulgeda suur osa nende polikliinikute osakondadest. Lisaks sellele arutab tervishoiuministeerium võimalust kaasata vabatahtlikud tervishoiutöötajad. Daugavpilsi saadetakse 54 töötajat, kelle hulgas on meditsiinitudengid, õed ja abiõed.

Daugavpilsi regionaalhaigla peaarst Grigorijs Semjonovs ja linnapea Andrejs Elksniņš kutsuvad töötajaid jätkuvalt end vaktsineerida laskma.

„Meil lihtsalt ei ole teist võimalust. Eile mõtlesin ma ausalt öeldes lahkumisavalduse kirjutamisele. Aga ma mõistan, et keegi peab selle kõige lõpuni viima. Pärast vaatame,” ütles Semjonovs LTV-le.

Daugavpilsis on seejuures Läti suurim nakatumisnäitaja. Kui keskmiselt on Lätis 1300 juhtumit 100 000 elaniku kohta, siis Daugavpilsis 2349 juhtumit.

Jaga
Kommentaarid