Uudisteagentuur LETA teatas kõigepealt, et järgmisel aastal kavatsetakse osta Riia lossi peosaali kontsertklaver hinnaga 183 921 eurot ning kulutada 155 050 eurot üritustele Läti põhiseaduse sajanda aastapäeva tähistamiseks, vahendab Läti Delfi.

Pärast seda avaldas Šlesers Facebookis video, mis näib olevat tehtud Riia lossis. Šlesers kinnitas, et just selle presidendikantselei klaveri asemel kavatsetakse uus osta.

„See klaver neile ei sobi, mistõttu ostab Levits (Läti president Egils Levits – toim) 184 000 euro eest uue klaveri,” kirjutas Šlesers video juurde.

Video hakkas Facebookis populaarsust koguma ja seda oli käesoleva loo kirjutamise ajal vaadatud üle 13 600 korra.

Kariņš selgitas, et video on üles võetud 2019. aasta novembris, kui Läti ei elanud veel pandeemia tingimustes. Peaministri sõnul levitatakse videot eesmärgipäraselt.

„Video, mida levitatakse eesmärgipäraselt, võeti üles 2019. aasta novembris ja näitab üht minu harrastust vabal ajal (kui mul seda veel oli) – muusikat,” kirjutas Kariņš.

Presidendikantselei juht Andris Teikmanis ütles aga, et klaveri soetamine oli tema algatus, sest paljud muusikud ütlesid, et praegune klaver on halva kvaliteediga.