Arirang Meari tsiteeris nimesid nimetamata Lõuna-Korea filmikriitikuid, kes on väidetavalt öelnud, et sari näitab ebavõrdset ühiskonda, kus rahatuid inimesi koheldakse nagu malenuppe rikaste jaoks, vahendab Reuters.

Netflixis septembris avaldatud Lõuna-Korea üheksaosaline põnevussari, milles rahast ilma jäänud võistlejad mängivad elu ja surma peale lastemänge, et võita 45,6 miljardit Lõuna-Korea vonni (33 miljonit eurot), on muutunud ülemaailmseks sensatsiooniks.

„Öeldakse, et see paneb inimesi mõistma Lõuna-Korea elajaliku ühiskonna tegelikkust, kus inimolendeid sunnitakse äärmuslikku konkurentsi ja nende inimlikkus pühitakse minema,” kirjutab Põhja-Korea portaal.

Põhja-Koreas kehtivad karmid trahvid või vanglakaristused Lõuna-Korea meelelahutuse vaatamise või näiteks Lõuna-Korea keelekasutuse jäljendamise eest. Põhja-Korea valitseja Kim Jong-un peab sõda väliste mõjude vastu ning on nõudnud paremat kodumaist meelelahutust.

Eelmisel aastal võeti Põhja-Koreas vastu uus „reaktsioonilise mõtteviisi vastane” seadus, mis näeb Lõuna-Korea meediatoodanguga tabatutele ette 15-aastase vanglakaristuse.

Lõuna-Korea kultuuri kritiseeritakse Põhja-Koreas pidevalt. Märtsis teatas Arirang Meari, et suurettevõtted kohtlevad K-popi tähti orjadena ja nad elavad Lõuna-Koreas haletsusväärset elu.

2020. aasta veebruaris kiitis Jaapanis baseeruv Põhja-Korea-meelne ajaleht Oscari võitnud Lõuna-Korea filmi "Parasiit" kui meistriteost, mis paljastab teravalt Lõuna-Korea rikasteks ja vaesteks jagunemise tegelikkuse.