Lääne-Tallinna keskhaigla juhatuse esimehe doktor Arkadi Popov ütles, et praktiliselt kõik koroonaga intensiivraviosakonnas viibivad patsiendid on vaktsineerimata.

"See vahe on tõesti väga markantne," ütles Popov ning lisas, et vaktsineerimata raskelt haigete patsientide haiguse kulg on ka oluliselt raskem: "Näeme, kuidas need haiged, kes jõuavad hingamisaparaadi alla kannatavad püsivate kopsukahjustuste all, sageli on kahjustusi kuni 90% ulatuses," ütles Popov.

Sama kehtib ka Regionaalhaiglas, kinnitas haigla ülemarst Peep Talving: "Intensiivis on haruharva vaktsineeritud. Vaktsineeritus tõesti kaitseb oluliselt nii nakatumise, hospitaliseerumise, intensiivravile sattumise ja surma eest."

Trendi kinnitas ka Tartu Ülikooli Kliinikumi juhatuse liige, professor Joel Starkopf täna oma avalikus avalduses, kus ta toonitas, et vaktsineeritud inimestel on kolm korda väiksem tõenäosus haigestuda ja ligi kaheksa korda väiksem tõenäosus haiglaravi vajaduse järele.

Starkopf lisas, et oleme taaskord sarnases olukorras nagu 2021. aasta märtsis-aprillis. "Seda on võimalik muuta vaktsineerimisega. Paneme inimestele väga südamele, palun vaktsineerige end COVID-19 vastu! Seeläbi kaitsete mitte ainult ennast, vaid tagate ka tervishoiuteenuste kättesaadavuse kogu ühiskonnas tervikuna."