Prantsusmaa peaministri Jean Castexi sõnul ei ole need meetmed nii karmid kui varasemad lukustamised. Inimestel lubatakse väljas end füüsiliselt liigutada, vahendab BBC News.

Prantsusmaal registreeriti 24 tunniga üle 35 000 uue nakatumise.

Castex ütles, et nakatumiste kolmas laine näib üha tõenäolisem.

Olukord Pariisis on eriti murettekitav. Seal on intensiivravil 1200 inimest, mida on rohkem kui teise laine tipus novembris, teatas tervishoiuminister Olivier Véran.

Kõik mittehädavajalikud ärid suletakse taas, aga koolid jäävad avatuks. Inimestel lubatakse väljas liikumisharrastustega tegeleda kümne kilomeetri raadiuses kodust, aga ei lubata sõita riigi teistesse osadesse, kui neil ei ole selleks mõjuvat põhjust. Lukustatavate piirkondade elanikud peavad täitma ankeedi, milles seletatakse kodust lahkumise põhjust.

Prantsusmaa üleriigiline liikumiskeeld jääb kehtima. See algab aga tund hiljem, kell 19, võttes arvesse, et nüüd on kauem valge.

Tänasest jätkab Prantsusmaa vaktsineerimist AstraZeneca vaktsiiniga pärast Euroopa Ravimiameti (EMA) teadet, et see on kasutamiseks ohutu. Castex ütles, et saab kohe ise ka AstraZeneca vaktsiini, et tõestada, et sellega on kõik korras.