Atlantast umbes pooletunnise autosõidu kauguselt Woodstockist pärit 21-aastase Longi kohta ei ole ole palju informatsiooni päevavalgele tulnud, vahendab CNN.

Longile on seni esitatud süüdistus neljas mõrvas ja kallaletungis, teatas Cherokee maakonna šerifibüroo. On võimalik, et süüdistusi tuleb juurde.

Tulistamised leidsid aset teisipäeval kahes spaas Atlantas ja ühes Acworthis. Hukkus kaheksa inimest, kellest vähemalt neli olid Aasia päritolu naised.

Neli Acworthis tapetut olid 33-aastane Delaina Ashley Yaun, 54-aastane Paul Andre Michels, 49-aastane Xiaojie Yan ja 44-aastane Daoyou Feng.

Haavata sai 30-aastane Elcias R. Hernandez-Ortiz.

Võimud lokaliseerisid Longi umbes 240 kilomeetri kaugusel Atlantast lõunas Crispi maakonnas, kus ta ka vahi alla võeti.

Cherokee maakonna šerifibüroo esindaja Jay Baker ütles, et Long võttis tulistamiste eest vastutuse.

Cherokee maakonna šerif Frank Reynolds ütles ajakirjanikele, et on viiteid sellele, et Longil on probleeme, võib-olla seksisõltuvus, ja ta võis neis kohtades minevikus sageli käia.

Reynoldsi sõnul võivad need probleemid olla tulistamiste motiiviks.

Õiguskaitseorganite allikas ütles, et perekond viskas Longi hiljuti seksisõltuvuse tõttu kodust välja. See seksisõltuvus sisaldas allika sõnul tundide viisi internetist porno vaatamist.

Pole selge, kas kohad, kus tulistamised toimusid, pakuvad ka seksiteenuseid. Atlanta linnapea Keisha Lance Bottoms ütles pressikonverentsil, et tegemist oli seaduslike äridega, mis polnud varem Atlanta politsei huviorbiiti sattunud.

Tyler Bayless rääkis, et oli koos Longiga Georgia osariigis Roswellis võõrutuskeskuses 2019. aasta augustist kuni 2020. aasta veebruarini. Baylessi sõnul kannatas enamik sealseid elanikke narko- või alkoholisõltuvuse all, aga Longil raviti seksisõltuvust.

Baylessi sõnul rääkis Long talle, et on „tagasi langenud” ja käinud seksi pärast massaažisalongides.

Bakeri sõnul ütles Long politseile, et tulistamiste motiiv ei olnud rassistlik. Baker viitas samuti Longi seksisõltuvusele, öeldes, et Long peab spaasid kiusatuseks, mille tahtis kõrvaldada.

Kahe uurimisele lähedase allika sõnul püüdis Long oma tegusid õigustada, öeldes politseile, et mõtles enesetapust, aga otsustas selle asemel „aidata” teisi seksisõltlasi, võttes sihikule spaad.

Uurijad usuvad, et Long võis tabamise hetkel olla teel Floridasse, et seal veel tulistamisi toime panna.

Longil oli üheksamillimeetrine tulirelv, mille ta ostis seaduslikult kohalikust relvapoest.