Visiidi käigus tutvustatakse Afganistani delegatsioonile, mille eesotsas on tuletõrje- ja päästepolitsei pealik kindral Mahboob Amiry, muuhulgas päästeteenistuse juhtmist ja päästjate koolitust kaasaegses Euroopa riigis. Need elemendid, mis sobivad Afganistani poolele, võidakse panna aluseks ka tulevastele arengukoostöö projektidele.

Sisekaitseakadeemia rektor Lauri Taburi sõnul on akadeemia poolt eestveetava projekti põhieesmärgiks tutvustada Afganistani tuletõrjejuhtidele Eesti päästeteenistust ning seekaudu tõsta Afganistani tuletõrjujate professionaalsust ja juhtimistaset.

"Lisaks sellele plaanime koolitada Afganistani päästeteenistuse koolitajaid ning varustada sealne tuletõrje- ja päästepolitsei uute, spetsiaalselt nende tarbeks välja töötatavate õppematerjalidega" tutvustas Tabur projekti.

Projekt panustab Afganistani Siseministeeriumi 2011-2016 arengustrateegia ning sealse siseministeeriumi poolt välja töötatud Afganistani Tuletõrje- ja päästepolitsei arengukava elluviimisse. Projekti elluviimisega üritatakse muuta Afganistani päästeteenistus kaasaegsemaks, efektiivsemaks ja ühiskonnale kasulikumaks.

Välisministeeriumi rahastatava projekti "Afganistani tuletõrjujate professionaalsete ja juhtimisoskuste arendamine" raames külastab Afganistani tuletõrje- ja päästepolitsei delegatsioon nädala aja jooksul sisekaitseakadeemia õppekomplekse üle Eesti, siseministeeriumit, päästeametit, häirekeskust ja välisministeeriumit.

Tuletõrje-pääste tegutseb Afganistani 34 provintsis provintsipolitsei koosseisus eraldi haruna, igas provintsis on vähemalt üks tuletõrjekomando. Kokku tegutseb Afganistanis üleriigiliselt 46 päästekomandot ning tuletõrje- ja päästeteenistuse koosseisu kuulub ligikaudu 1500 inimest.