Tegutseda tuli kiiresti. Esimesed hoiatused tulid 16 minutit enne tornaado tekkimist, teatas USA rahvuslik ilmateenistus USA Today vahendusel.

Moore'i linna elanik ütles, et varjus koos koeraga vanni ja kuhjas endale peale patju.

„Ma ei suuda uskuda, et me tegelikult ellu jäime,“ ütles ta telekanalile KFOR-TV.

Teine Moore'i elanik ütles KWTV-le, et varjus koos kahe lapsega samuti vanni ja tõmbas peale madratsi.

„Kogu meie maja on läinud,“ ütles naine. „Kõik peale selle koha, kus meie olime, on läinud.“

Moore'i hobusetallis töötab Lando Hite ütles KFOR-ile, et otsis varju tallis.

„Mul ei olnud üldse palju aega,“ ütles Hite, kelle sõnul tegi tornaado tohutut müra ja igal pool oli näha ringi lendavaid esemeid.

Töö pidi katkestama ka Oklahoma kongressi esindajatekoda ja inimesed varjusid keldrisse.

Esmaspäeval kell 14.45 kohaliku aja järgi kirjutas rahvuslik ilmateenistus Twitteris: „Te EI TAHA olla autos tornaado ajal! Püsige seal, kus olete. Minge siseruumidesse, heitke maha ja katke ennast kinni.“

Kell 15.02 avaldati Twitteris uus hoiatus: „SUUR VÕIMAS TORNAADO liigub Moore'i ja Oklahoma City edelaosa suunas. Varjuge KOHE!!! Ärge oodake!!“

Oklahoma City politsei eriolukordade keskus hoiatab oma veebilehel, et kui tornaado läheneb, on väga vähe aega teha otsuseid, mis määravad, kas jääte ellu või surete. Ette planeerimine ja kiire reageerimine on ellujäämise võtmed.

Veebilehel soovitatakse kodus olevatel inimestel minna keldrisse, tormivarjendisse või maja kõige madalamasse kohta. Kui keldrit ei ole, soovitatakse olla akendest võimalikult eemal ja olla mõnes sisemises koridoris või toas, kus pole aknaid, näiteks vannitoas või tualetis.

Kui ollakse väljas ja kuhugi varjuda ei ole, soovitatakse heita pikali mõnda kraavi või mujale madalasse kohta või kössitada tugeva hoone lähedal.

„Mitte kunagi ärge proovige tornaado eest ära sõita,“ öeldakse veebilehel. „Tornaadod võivad kiiresti suunda muuta ning auto üles tõsta ja läbi õhu lennutada.“