Bakteriga nakatatud muskusmeloni söömise tõttu võib olla surnud veel kolm inimest. Muskusmelonid on kasvatatud Hollys asuvas farmis ning on müügilt kõrvaldatud. Bakterit on leitud farmi pakendamistsehhist, teatab BBC News.

USA nakkuskontrolli ja ennetamise keskus CDC hoiatab, et nakatumisjuhtumite arv tõenäoliselt tõuseb, sest sümptomid ei avaldu tavaliselt kohe.

Tervel täiskasvanul ei põhjusta listeeria tavaliselt mingeid vaevusi, kuid vanemad ja nõrgenenud immuunsüsteemiga inimesed on haavatavamad. Haigestunute keskmine vanus on 78 aastat.

Alates 31. juulist on listeeriaga nakatumise juhte ette tulnud 18 USA osariigis. Surmajuhtumeid on olnud nii erinevates piirkondades nagu Texas, New Mexico ja Maryland.

Listeeria bakter võib kasvada toatemperatuuril, isegi külmikus, erinevalt paljudest teistest patogeenidest.

CDC ja USA föderaalne toidu- ja ravimiadministratsioon (FDA) soovitavad kõik potentsiaalselt nakatatud toiduained otsekohe minema visata ja desinfitseerida kõik esemed, millega need on kokku puutunud.

1988. aastal suri 21 inimest listeeriaga nakatunud hot doge süües ja 1985. aastal põhjusta listeeriaga nakatunud juust 52 inimese surma.