„Vaevalt on need avaldused, mida me oleme valmis kuulda võtma. Euroopa Parlament on juba ammu kinni jäänud sellisele tugeva ja järjekindla russofoobia positsioonile,“ lausus Peskov täna, vahendab Interfax.

Euroopa Parlament võttis eile vastu resolutsiooni, milles kutsus Venemaa presidendivalimiste tulemusi mitte tunnustama, sest need on ebademokraatlikud.

Peskovi sõnul on Euroopa Parlament vastupidiselt rahvaesindajate peamisele ülesandele arendada dialoogi ja otsida teed dialoogiks muutunud „selliste arulagedate avalduste ja sisevastuolude masinaks“.

Peskov teatas, et pärast „sõjalise erioperatsiooni“ lõppu Ukrainas tuleb Venemaal ja Euroopal uuesti suhted luua, aga siis juba uuel alusel.

„Nii või teisiti, suhted tuleb luua. Sõjaline erioperatsioon lõpeb varem või hiljem meie jaoks edukalt ning Venemaaga, kes endast kellelegi Euroopas ohtu ei kujuta ja loodab, et ka Euroopas ei kujuta keegi endast ohtu Vene Föderatsioonile, tuleb igal juhul kokku leppida selles, kuidas me elama hakkame,“ ütles Peskov.

„Suhteid nagu varem üles ehitada enam ei õnnestu ja keegi seda ei taha, esmajärjekorras meie. Me oleme saanud suure kogemuse eurooplaste suhtumisest meisse ja me hakkame seda kogemust suhete loomisel alati arvesse võtma,“ ütles Peskov. „Geograafiliselt ei ole meil teineteisest kuhugi pääsu. Igal juhul seisab ees suhete loomine uuel alusel.“

Jaga
Kommentaarid