„Langetasin enda jaoks otsuse, et väljakujunenud turbulentses poliitilises olukorras suure raviasutuse juhina ei saa ma endale lubada n-ö istumist kahel toolil korraga – olles opositsioonis, kritiseerida aktiivselt Tallinnas valitseva koalitsiooni algatusi, ning teisalt viia ellu haigla omaniku ehk linna poolt kavandatavaid tervishoiusüsteemi reforme,“ põhjendas Popov oma otsust.

„Olen veendunud, et haigla juhi poliitiline tegevus ei tohi mõjutada raviasutuse elu ja arenguid. Pidin valima munitsipaalpoliitiku ja meediku rollide vahel ning otsustasin, et arstina olen ühiskonnale kasulikum,“ lisas Popov.

Popov märkis, et on tänulik valijatele talle usaldatud mandaadi eest.

„Kuigi ma ei ole Keskerakonna liige, kandideerisin valimistel Keskerakonna nimekirjas ja annan seega Tallinna linnavolikogus oma volitused üle Keskerakonna fraktsiooni uuele kolleegile. Soovin tänada fraktsioonikaaslasi produktiivse ja meeldiva koostöö eest – minu jaoks oli see hindamatu kogemus. Kõikidele Tallinna linnavolikogu liikmetele soovin edu, tarkust ja valijate väärikat esindamist,“ ütles Popov.

Tallinna valimiskomisjon kinnitas, et Popovi asendusliige on dr Vladimir Afanasjev (Keskerakond), kes töötab Põhja-Eesti regionaalhaiglas.