Väljaande andmetel on Kadõrov alates diagnoosi saamisest vähemalt kaks korda aastas läbinud „regulaarseid, sealhulgas kirurgilisi“ protseduure Moskvas.

2022. aasta kevadel hakkas Kadõrovi tervis „kiiresti halvenema“, kirjutati artiklis. Väljaanne kirjeldas, et Kadõrovil tekkisid „raskused rääkimisega, ta kõndis aeglaselt ja riietus Tšetšeenia kliima jaoks liiga soojalt“.

2023. aasta septembri keskel sattus Kadõrov haiglasse hingamisprobleemidega, mis oli põhjustatud rahusti ületarbimisest. Seda ravimit kasutatakse „patsientide rahustamiseks enne operatsiooni,“ ütlesid haiglaallikad Novaja Gazetale. Kadõrov ühendati ventilaatoriga ja pandi esilekutsutud koomasse.

Samal kuul ilmus Kadõrovi Telegrami kanalile postitus, kus kirjutati, et ta on „elus ja terve“. Kinnitati, et Kadõrov käis haiglas, kuid väidetavalt vaid selleks, et külastada seal ravil olnud onu Magomed Kadõrovit.

Novaja Gazeta andmetel hakkas Kadõrovi seisund stabiliseeruma ja „enam-vähem taastati tema teovõime“. Haiglas tehti Kadõrovile aju MRT-uuring, millest selgus, et haigus mõjutab teda tõsiselt.

Kadõrovi terviselt tähelepanu hajutamiseks käivitati „PR-kampaania“, mille eesmärk oli näidata, et Tšetšeenia juhiga on kõik korras, kirjutab Novaja Gazeta. Väljaande väitel oli kampaaniaga seotud ka video sellest, kuidas Kadõrovi 15-aastane poeg Adam peksis koraani põletamise eest kinni peetud Nikita Žuraveli.

Artiklis väidetakse, et Venemaa presidendi administratsioon hakkas 2023. aasta septembris „välja töötama stsenaariumi sunniviisilise võimuvahetuse korral Tšetšeenias“. Väljaanne viitab sellele, et Kadõrovi järeltulija võiks olla endine Tšetšeenia siseministri asetäitja Apti Alaudinov.