USA ametnikud ütlesid CNN-ile, et Iisrael hoiatas USA presidendi Joe Bideni administratsiooni eile, et löök antakse järgmise 24-48 tunni jooksul.

CNN-i teatel kinnitasid iisraellased USA-le, et Iraani tuumaobjekte sihikule ei võeta.

Täna varahommikul oli plahvatusi kuulda Iraani keskosa Isfahani linna ümbruses, teatas Iraani meedia. Teatati, et tööle hakkas õhutõrje ja hävitati kolm drooni.

Isfahanis asub Iraani õhujõudude baas ja provintsis asub mitmeid sõjaväeobjekte. Seni pole teateid, et midagi oleks pihta saanud. Iraani meedia teatel tuumaobjektid ohus ei ole.

Iraanis on teatatud ka õhutõrje tegevusest riigi põhjaosas Tabrizis.

Iraani armee ülemjuhataja, kindralmajor Abdolrahim Mousavi ütles, et plahvatused Isfahani provintsi kohal olid seotud sellega, et õhutõrje andis tuld „kahtlaste objektide“ pihta, mis ei tekitanud mingit kahju, vahendas Iraani ametlik uudisteagentuur IRNA.

Mitmed lennud on Iraani õhuruumist mööda suunatud. FlightRadar-i animatsioonist võib näha, kuidas lennud Isfahani läheduses ümber suunati:

Iisraeli kaitsevägi ja Pentagon on kommentaaridest keeldunud.

Iraan lasi mõne päeva eest Iisraeli vastu välja enneolematu hulga droone ja rakette, mis oli vastumeetmeks Iisraeli arvatavale rünnakule tema konsulaadi vastu Süürias 1. aprillil.

Iisraeli rünnakus hukkus 13 inimest, sealhulgas kaks Iraani Islami revolutsioonilise kaardiväe kindralit.