Saksamaa teatas, et saadab Ukrainasse teise Patrioti süsteemi, mis on osa tähtsatest jõupingutustest, mida me praegu NATO alliansis teeme, et kiirendada õhutõrjesüsteemide tarnimist Ukrainasse,“ ütles Stoltenberg, vahendab Politico.

Stoltenbergi sõnul on hetkel kõige olulisem pakkuda Ukrainale sõjalist abi. „Kui liitlased seisavad valiku ees, kas täita NATO võimekuste eesmärke või pakkuda Ukrainale abi, on minu sõnum selge: saatke Ukrainale rohkem,“ sõnas NATO juht.

Kolmapäeval hukkus Venemaa õhurünnakus Ukrainale 13 inimest. Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi sõnul oleks saanud juhtunut vältida, kui Kiiev oleks eelnevalt saanud piisavalt sõjalist abi oma liitlastelt.

Saksamaa välisminister Annalena Baerbock ja kaitseminister Boriss Pistorius käivitavad uue algatuse, et veenda partnereid NATO-s ja mujal saatma Ukrainasse kiiresti vajalikke õhutõrjesüsteeme.

Holland, Taani ja Tšehhi kaaluvad, millisel viisil saavad nad toetada sakslaste algatust, ütles Hollandi peaminister Mark Rutte.

Taani peaminister Mette Frederiksen toetas samuti üleskutseid tugevdada Kiievi õhutõrjevõimet. „Me teame, et meil on Euroopas süsteemid. Mõned neist tuleb nüüd Ukrainasse toimetada,“ ütles ta.

Jaga
Kommentaarid