Hota sõnul puhkes turbiinisaalis tabamuse tõttu suur tulekahju, mida püütakse lokaliseerida.

„Kõik töötajad, kes olid tulelöögi ajal vahetuses tööl, on elus,“ ütles Hota.

Jaama lähedal asuva Ukrajinka linna linnapea Oleksandr Turenko kutsus varem elanikke aknad tihedalt sulgema, et mitte sisse hingata tulekahju suitsu, laadima kõik seadmed ja varuma vett. Veidi hiljem kustutas ta oma Facebooki postitusest soovitused aknad sulgeda.

„Must päev Tsentrenerho ajaloos. Tänase massilise rünnaku tagajärjel hävis kogu meie tootmine. Vene Föderatsiooni väed purustasid täielikult Trõpillja soojuselektrijaama, mis asub Kiievi oblastis. Hea, et kõik meie omad, kes olid tulelöökide ajal vahetuses, on elus. Aga meil on väga valus,“ teatas ettevõte.

„Ulatuslikud purustused, kohutavad. Rahaga ei saa seda hinnata. See on meie jaoks kõige suurem väljakutse kogu ettevõtte ajaloos. Aga ma olen kindel, et me saame hakkama,“ ütles Hota.

Ettevõte tuletas meelde, et 2024. aasta 22. märtsil hävitati täielikult Zmijivi soojuselektrijaam Harkivi oblastis ja 2022. aasta 25. juulil okupeerisid Vene väed Vuhledari soojuselektrijaama Donetski oblastis. Seega on Tsentrenerho tänaseks kaotanud sada protsenti tootmisest.

Trõpillja soojuselektrijaam oli Kiievi oblasti võimsaim elektrijaam, mis tootis seni 57% regioonis toodetavast energiast. Tegemist oli suurima elektrienergiaga varustajaga Kiievi, Tšerkassõ ja Žõtomõri oblastis. Jaam asub Obuhhivi rajoonis Kanivi veehoidla ääres.

Venemaa andis ööl vastu tänast Ukraina energiaobjektidele massilise löögi.

Jaga
Kommentaarid