Masisi ütles, et elevantide arv on kaitsemeetmete tulemusena plahvatuslikult kasvanud ja jahipidamine aitas neid kontrolli all hoida. Botswanas elab ligi kolmandik maailma elevantide populatsioonist - üle 130 000 looma.

Sakslased peaksid „loomadega koos elama nii, nagu te üritate meile öelda“, ütles Masisi Saksa ajalehele Bild. „See pole nali.“

„Soovime Saksamaale sellise kingituse teha,“ ütles Masisi ja lisas, et ei aktsepteeri eitavat vastust.

Eelmisel kuul ähvardas Botswana loodusminister Dumezweni Mthimkhulu saata Londoni Hyde Parki 10 000 elevanti. Märtsis hääletasid Ühendkuningriigi parlamendisaadikud jahitrofeede importimise keelustamise poolt, kuid seadusi tuleb veel täiendavalt kontrollida.

Botswana ja teised Lõuna-Aafrika riigid teenivad arvestatavaid summasid rikastelt läänlastelt, kes maksavad tuhandeid dollareid looma jahtimise loa eest ja seejärel viivad looma pea või naha trofeena koju tagasi.

Riigid väidavad, et saadud raha kasutatakse looduskaitsealaste jõupingutuste ja kohalike inimeste abistamiseks, et oleks väiksem kiusatus loomi salaküttida.

Loomakaitseorganisatsioonid väidavad, et see tava on julm ja tuleks keelata.

„Mõnes piirkonnas on neid loomi rohkem kui inimesi. Nad tapavad lapsi, kes nende teele satuvad. Nad tallavad ja söövad põllumeeste saaki, jättes aafriklased nälga,“ ütles Botswana loodusminister.

Botswana keelustas elevantide küttimise 2014. aastal, kuid tühistas piirangud viis aastat hiljem kogukondade surve tõttu. Nüüd annab riik välja iga-aastased jahikvoodid, mis on nende sõnul litsentseeritud ja rangelt kontrollitud.

Humane Society Internationali 2021. aasta aruande kohaselt on Saksamaa ELi suurim jahitrofeede importija.