Lubatud on ka avalik tarbimine, kui seda ei näe lapsed või seda ei tehta spordirajatiste läheduses. Kanepi tarbimine on keelatud jalakäijate aladel kella seitsmest hommikul kuni 20-ni õhtul, vahendab Deutsche Welle.

Kodus võib inimestel olla kuni 50 grammi kanepit ja kuni kolm kanepitaime.

Alates 1. juulist on lubatud spetsiaalsed kanepiklubid aine kasvatamiseks ja ostmiseks piiratud koguses. Ühel klubil võib olla kuni 500 liiget.

Alaealistele jääb kanep keelatuks.

Seadus, mida on kritiseeritud mure tõttu Saksa noorte tervise pärast, muudab Saksamaa kanepi tarvitamise asjus üheks Euroopa vabameelsemaks riigiks.

Väikese koguse kanepi tarvitamine on lubatud ka Portugalis, Hispaanias, Šveitsis, Tšehhis, Belgias ja Hollandis, kuigi igal pool kehtivad teatud reeglid.

Tervishoiuminister Karl Lauterbach oli värske seaduse suur eestkõneleja. Tema sõnul riigi varasem narkopoliitika ei toiminud ja tõi kaasa musta turu arengu.

Saksamaa politseinike ametiühing (GdP) väljendas aga täna taas muret. GdP asejuht Alexander Poitz ootab probleeme asja kontrolli all hoidmisega. Ametiühing on mures kanepi tarbimise teatud objektidest piisavalt kaugel hoidmise pärast. Poitz tõi esile ka täpsete kaalude ja muude instrumentide puudumise, mida politsei vajab seaduse kuritarvitamise ärahoidmiseks.

„Seaduse rakendamise koorem lasub liidumaade ja kohalike võimude õlul. Liiduvalitsus on andud korralduse, liiduvalitsus peab maksma,“ ütles Poitz, viidates täiendava väljaõppe ja varustuse vajadusele.