Ukraina energiaettevõte Ukrenerho teatas, et sihtmärgiks olid energeetikainfrastruktuuriobjektid. Kahjustada said soojus- ja hüdroelektrijaamad Ukraina kesk- ja läänepiirkondades.

Dnipropetrovski oblastis olid avariilised elektrikatkestused ja Harkivi oblastis kehtestati elektrikatkestuste graafik.

Ukraina energeetikaministri Herman Haluštšenko sõnul olid löögi all elektrienergia tootmise objektid Dnipropetrovski, Poltava ja Tšerkassõ oblastis. Plahvatustest teatati ka Hmelnõtskõi, Lvivi ja Ivano-Frankivski oblastis.

Dnipropetrovski oblastis tulistati öösel alla 12 raketti ja 12 drooni, teatas oblasti sõjaadministratsiooni juht Serhi Lõssak. Kahjustada sai mitu energeetikaobjekti, millest ühes sai vigastada mees. Pihta sai ka suvilakooperatiiv, kus sai vigastada viis inimest.

Poola õhujõudude väejuhatus teatas, et Vene raketirünnaku tõttu Ukrainas saadeti välja hävituslennukid.

Ukraina õhujõud teatasid, et Venemaa lasi välja 99 õhuründevahendit: 60 drooni Shahed-136/131, kolm aeroballistilist raketti H-47M2 Kinžal, kaks ballistilist raketti Iskander-M, üheksa juhitavat lennuväeraketti H-59, neli tiibraketti Iskander-K ja 21 tiibraketti H-101/H-555.

Ukraina õhutõrje hävitas 84 õhusihtmärki: 58 drooni, 17 tiibraketti H-101/H-555, viis raketti H-59 ja neli Iskander-K-d.

Jaga
Kommentaarid