7. märtsil rööviti 287 õpilast Nigeeria loodeosas Kuriga linnas. See oli esimene massiline röövimine viimaste aastate jooksul.

Sõjaväe pressiesindaja Edward Buba sõnul vabastati naaberosariigis Zamfaras pühapäeva varahommikul 137 pantvangi.

„2024. aasta 24. märtsi varahommikul päästsid sõjaväelased koos kohalike võimude ja valitsusasutustega üle riigi koordineeritud otsingu- ja päästeoperatsiooni käigus pantvangid,“ ütles Buba avalduses.

Julgeolekuallikas teatas varem, et õpilased vabastati metsas ja nad saadeti piirkonna pealinna Kadunasse tervisekontrolliks.

Kaduna kuberner Uba Sani oli varem pantvangide koguarvuks määranud üle 200. Reutersi sõnul polnud ametnikud koheselt kättesaadavad, et kommenteerida pantvangide arvu lahknevust.

Eelmisel nädalal nõudsid relvastatud isikud õpilaste ja õpetajate vabastamise eest 1 miljard naira (pea 630 000 eurot). Valitsus ei olnud nõus lunaraha maksma, see keelustati 2022. aastal.

Esmakordselt korraldati Nigeeria koolis röövimine kümme aastat tagasi džihaadirühmituse Boko Haram poolt. Sellest ajast saati on taktikat kasutanud ka ilma ideoloogilise kuuluvuseta kuritegelikud jõugud.