„Sotsiaalmeedias levitatakse informatsiooni Ukraina relvaformeeringute sisenemise kohta mõningatesse Belgorodi ja Kurski oblasti piiriäärsetesse asulatesse. Avaldatud andmed ei vasta tegelikkusele,“ teatas FSB Interfaxi vahendusel.

FSB väitis, et alates 10. märtsist on Ukraina diversandid katsetel tungida Belgorodi ja Kurski oblastisse kaotanud sadu mehi, kuus tanki ja Prantsuse liikursuurtüki Caesar.

Venemaa kaitseministeerium teatas, et Vene väed lõid Ukraina formeeringute sissetungikatse Belgorodi ja Kurski oblastis tagasi.

„Vene Föderatsiooni relvajõudude üksused nurjasid täna hommikul koos Venemaa FSB piiriteenistuse üksustega Kiievi režiimi katse tungida Belgorodi ja Kurski oblastis Vene Föderatsiooni piiriäärsele territooriumile,“ teatas kaitseministeerium.

Kaitseministeeriumi teatel tegid Ukraina formeeringud umbes kell 3 Moskva aja järgi pärast intensiivset tuld tankide ja lahingusoomukite toetusel katse tungida Venemaa territooriumile korraga kolmel suunal Belgorodi oblastis.

„Vene sõjaväelaste ennastsalgava tegevusega löödi kõik Ukraina relvajõudude rünnakud tagasi. Vastasele andsid lööke lennuvägi, raketiväed ja suurtükivägi,“ teatas kaitseministeerium. „Riigipiiri rikkuda ei lastud.“

„Lisaks sellele löödi kell 8.00-8.25 tagasi neli Ukraina diversiooni- ja luuregruppide rünnakut, mis püüdsid tungid piiriäärsele territooriumile Kurski oblasti Tjotkino asula piirkonnas. Vastane löödi märkimisväärsete kaotustega tagasi,“ teatas kaitseministeerium.

Jaga
Kommentaarid