Kohtumine toimus Trumpi Mar-a-Lago kuurordis vahetult pärast seda, kui Orbán kiitis heaks USA endise presidendi soovi naasta sel aastal Valgesse Majja.

„Suurim võitlus rahvusvahelises poliitikas käib globalistide ja nende vahel, kes usuvad rahvuslikku suveräänsusse. Mul oli hea meel näha, et meil, suveräänidel, on ka USA-s palju sõpru,“ ütles Orbán, vahendab Politico.

Trumpi kampaania teatas reede hilisõhtul, et kaks kauaaegset liitlast arutasid „mitmeid probleeme, mis mõjutavad Ungarit ja USA-d, sealhulgas tugevate ja turvaliste piiride ülimat tähtsust iga riigi suveräänsuse kaitsmisel“.

Orbán postitas sotsiaalmeediasse kohtumisest pilte ja kinnitas oma toetust Trumpile.

„Vajame maailmas juhte, keda austatakse ja kes suudavad rahu tuua. Ta on üks neist! Tulge tagasi ja tooge meile rahu, härra president!“ kirjutas Orbán pärast kohtumist.

Minister ütles eelmisel nädalal, et vabariiklaste kandidaadi Trumpi naasmine Valgesse Majja on „ainus tõsine võimalus rahu saavutamiseks“ Ukrainas. Orbáni sõnul on ta veendunud, et kui Trump oleks olnud ametis Ukraina sõja alguse ajal „poleks praegu sõda olnud“.

USA president Joe Biden kommenteeris kohtumist: „Teate, kellega ta (Trump) täna Mar-a-Lagos kohtub? Ungari Orbán, kes on kindlalt öelnud, et tema arvates demokraatia ei tööta, ta otsib diktatuuri.“

„Ma näen tulevikku, kus me kaitseme demokraatiat, mitte ei vähenda seda,“ lisas Biden kampaaniaürituse ajal Pennsylvanias.