Praeguse Eesti poliitiline maastik nõuab aktiivsemat sekkumist, kui see ajakirjanikuna võimalik oleks, selgitas Aavik otsuse tagamaid. „Erakondades on palju selliseid poliitikuid, kellest on põhjust lugu pidada nende võimete, kogemuste ja Eestile südamest hea soovimise pärast. Eelmistele valimistele järgnenud aastat vaadates on aga muutunud üha klaarimaks vajadus toetada ilmavaatelist selgust. Segased kooslused ajavad paraku segast poliitikat, millele ei saa iga ilmaga kindel olla,“ ütles Aavik.

Aavik tõi esile asjaolu, et ehkki eraldi võttes on parlamendipoliitikud justkui parempoolse ilmavaatega, siis Eesti elu suunavad miskipärast ikkagi kuus vasakpoolse hoiakuga erakonda. Kust selline veider vastuolu võrsub, polegi nii oluline, aga olukord nõuab igal juhul sekkumist. „Kokkuvõttes on meil parlamendis miskipärast praegu kuus vasakpoolset erakonda, sotsialistliku tuleviku kuus halli varjundit,“ nentis Aavik. „Liitun erakonnaga Parempoolsed, et seista vaba, jõuka ja eestimeelse ühiskonna eest,“ rõhutas ta.

Marti Aavik on töötanud pikalt ajalehes Postimees – arvamustoimetajana, peatoimetaja asetäitjana ja peatoimetajana, aga ka Teaduste Akadeemias presidendi nõunikuna ja kirjastuse direktorina